GALA magasin
You Are Reading
Stjärnspäckat i Peter Dalles nya film ”Tills solen går upp” – se filmklipp!
0
Film & TV

Stjärnspäckat i Peter Dalles nya film ”Tills solen går upp” – se filmklipp!

Mikael Persbrandt

Peter Dalle bakom succéerna ”Lyrro Ut&Invandrarna”, ”Skenbart”, ”Ogifta Par” och ”Drömkåken” är tillbaka med sin nya långfilm ”Tills solen går upp”. Filmen är en klassisk, vuxen kärlekshistoria med en stjärnspäckad cast som har galapremiär för VIP-gäster ikväll och går upp på biografer runt om i landet på juldagen. I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle.

– Jag har alltid varit en stor dagdrömmare. Däremot är jag en svag drömmare nattetid. Men jag har läst om dem som inte bara lever ett rikt drömliv nattetid utan dessutom, till viss del, kan styra det. Tänk då om vi alla verkligen skulle kunna styra våra drömmar! Att vid läggdags bestämma vem vi ska möta och vad vi ska göra? Att dessutom, när vi tröttnat på sällskapet, bara byta dröm eller vakna upp? Och om vi kunde det; skulle vi då någonsin vilja vara vakna? Om vi frågar en femåring om den skulle vilja bo i en godisaffär så skulle den nog tycka att det vore en toppenidé, säger filmens regissör och manusförfattare Peter Dalle.

Synopsis

Peder (Mikael Persbrandt) springer på sin före detta flickvän Hanna (Vanna Rosenberg). Båda är numera lyckligt gifta men det är uppenbart att en stark attraktion finns kvar. I julklapp, av sin fru (Helen Sjöholm), får den bokintresserade Peder en bok från 1500- talet som handlar om drömmar. Det visar sig att den är magisk och ger honom nyckeln till att bryta gränsen mellan dröm och verklighet. Med hjälp av boken kan han kontrollera och bjuda in andra i sina drömmar. Peder och Hanna (gift med Peter Dalle) kan inte släppa varandra men vill samtidigt inte bryta upp sina äktenskap. De använder boken och inser att de kan fortsätta träffas i drömmarnas värld. Men när drömmar och verklighet flyter samman kan livet få oanade konsekvenser…

Peter Dalle

Rollista
Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg, Helen Sjöholm, Peter Dalle, Björn Gustafsson, Filip Berg, Jennie Silfverhjelm.