GALA magasin
You Are Reading
Då har dokumentären ”Mitt liv som Lasse Hallström” premiär
0
Film & TV

Då har dokumentären ”Mitt liv som Lasse Hallström” premiär

Lasse Hallström

Lasse Hallström är aktuell med storfilmen Hilma om konstnären Hilma af Klint på Viaplay i slutet av 2022. I samband med filmpremiären kommer det även att släppas en helt ny dokumentärserie om den erkända regissören.

I ”Mitt liv som Lasse Hallström” får tittarna en inblick i hans liv både professionellt och privat, med unikt arkivmaterial och intervjuer med både familjemedlemmar och världsstjärnor.

– Lasse Hallströms karriär är en imponerande resa som förhoppningsvis kan inspirera andra svenska filmskapare, säger producenten Björn Sjönell.

Lasse Hallström är en av Sveriges främsta regissörer med globala filmsuccéer som Gilbert Grape, Ciderhusreglerna, Mitt liv som hund, Chocolat och många fler på meritlistan. Just nu arbetar han med filmen Hilma om konstnären Hilma af Klint som kommer till Viaplay i slutet av 2022. Nu är det klart att det även släpps en dokumentär om den världskända regissören i samband med filmpremiären.

I Viaplay-originalet Mitt liv som Lasse Hallström skildras Lasse Hallströms resa från uppväxten i Stockholm till ett helt annat liv i USA. Dokumentärserien har premiär på Viaplay i slutet av 2022.

– Det känns jättekul att få denna uppmärksamhet, och att få en rapport från hela min karriär som smalfilmare, tv-filmare och långfilmare! Jag är smickrad, säger Lasse Hallström.

Dokumentären i två delar bjuder på arkivmaterial och flera spännande intervjuer med världsstjärnor som jobbat tillsammans med Lasse Hallström. Även hustrun Lena Olin och dottern Tora Hallström medverkar i serien. Det blir en unik inblick i den kända regissörens liv och i hans intensiva arbete med den nya storfilmen Hilma.

– Lasse Hallström är en filmlegendar vars unika visuella förmåga och känsla för att hitta nya talanger har lett till enorma framgångar långt utanför Sverige. Ett av våra huvudfokus på Viaplay är att berätta engagerande berättelser om nordiska händelser och personer. Jag kan inte tänka mig en bättre matchning för det än Lasses fantastiska framgångssaga, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Mitt liv som Lasse Hallström produceras av Björn Sjönell på produktionsbolaget All We Need Is Live. Björn Sjönell har tidigare bland annat gjort dokumentären En ängslig gosses memoarer – de första åttio åren om multikonstnären Lasse Åberg.

– Att få möjligheten att belysa en person som med sin värme, envishet och fantastiska förmåga lyckats få miljontals människor över hela världen att på olika sätt bli berörda, drömma och njuta är en fantastisk förmån. Att följa Lasse Hallströms karriär från smalfilmens värld till storfilmernas arena är en imponerande resa att ta del av, vilken förhoppningsvis kan inspirera andra svenska filmskapare till att försöka göra detsamma, säger Björn Sjönell.