GALA magasin
You Are Reading
Nomaden – ny spännande bok av deckarduon Engman & Selåker
0
Boktips

Nomaden – ny spännande bok av deckarduon Engman & Selåker

Den tredje delen i deckarduon Engman och Selåkers serie ”Skymningsland”. Det är 1996 och rejvmusiken dånar på Docklands medan skinnskallarna hänger på helikopterplattan vid Gamla stan. En välkänd nynazist fritas från en fångtransport utanför Norrtälje. Polisen Tomas Wolf kallas till platsen från sin storebror Kristians begravning. Kvällstidningsjournalisten Vera Berg ser fritagningen som en chans att få komma tillbaka in i värmen på Aftonbladet. Hon har degraderats till webbreporter, och är beredd att ta stora risker för att ta sig tillbaka upp på löpsedlarna. Men när Vera hittar rymlingen ihjälskjuten i skogen blir det tydligt att det är något som inte stämmer med fritagningen. Vilka är inblandade och vad var motivet? Spåren leder mot ett okänt nätverk. Vilka är det som styr över det som händer?

 

Pascal Engman
Pascal Engman är författare och journalist. Sedan debuten med ”Patrioterna” (2017) har han hyllats av både kritiker och läsare, och hans böcker om Vanessa Frank har gjort honom till en av Sveriges mest populära kriminalförfattare. På Bokförlaget Forum tar han ett nytt steg i sitt författarskap ihop med Johannes Selåker. Tillsammans skriver de serien Skymningsland om polisen Tomas Wolf och kvällstidningsreportern Vera Berg.

Johannes Selåker

Johannes Selåker är författare och journalist med bakgrund på Aftonbladet, Expressen och Aller Media, där han varit såväl nyhetschef som redaktionschef. Han var också ansvarig för några av de stora me too-granskningarna 2017. Tillsammans med Pascal Engman skriver han serien Skymningsland där de två första delarna Till minne av en mördare och Skammens väg sålt i närmare 200 000 exemplar. 2023 inledde han med Fräls oss ifrån ondo sin egen serie Blodslinjen med den karismatiska journalisten Selma Halilovic i centrum. Den andra delen Syndafallet kommer hösten 2024.

Foto: Gabriel Liljefors