GALA magasin
You Are Reading
Mästarnas mästare 2024 – ny säsong med stora förändringar
0
Film & TV

Mästarnas mästare 2024 – ny säsong med stora förändringar

Joel Lundqvist, Emma Johansson, Sebastian Larsson, Johanna Davidsson, Anja Pärson, Anna Wijk, Jimmy Samuelsson, Johanna Ahlm och Tony Rikardsson är deltagare i den 16:e säsongen av Mästarnas mästare. Alla nio deltagare är med från start. Ingen väljs till Nattduellen. Deltagarna tävlar hela vägen. Och den som förlorar åker hem direkt. I den 16:e säsongen maxas prestationerna.

– Mästarnas mästare har alltid haft fokus på tävlingarna och deltagarnas prestationer. Men med de ändringar vi nu gör är resultatet i respektive tävling av största vikt och ger stor effekt. Det blir mer som står på spel, förlorar du en Nattduell åker du ut direkt eftersom Mästarkvalet, som gav deltagarna en andra chans, inte finns kvar, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare 2024.

Anja Pärson

Huvudnyheterna i den 16:e säsongen av Mästarnas mästare är:
Tävlingen Kvalet avgör vilka som måste mötas i Nattduellen. Efter varje veckas tävlingar möts de tre som ligger sist i tabellen i den nya tävlingen Kvalet. Och den som kommer sist i Kvalet blir klar för Nattduellen och möter där förloraren av nästkommande Kvalet.

Joel Lundqvist

För att deltagarna ska ha en fördel av att ha presterat bra i tidigare avsnitt så nollställs inte tabellen efter avslutat avsnitt. Deltagarna rangordnas utifrån sina tävlingsresultat. Den som toppar veckans tabell startar nästa avsnitt med tio poäng, den som ligger två i tabellen startar med nio poäng och så vidare. Därmed påverkar deltagarens placering i avsnittets tabell nästa avsnitt.

Tony Rickardsson

Det finns inte längre något Mästarkval. Den deltagare som förlorar Nattduellen är utslagen ur Mästarnas mästare och måste lämna gruppen direkt och åker hem.

Alla tävlar från start, ingen indelning i grupper. Och de som tävlar om att bli Mästarnas mästare är i år: Sebastian Larsson (fotboll), Anja Pärson (alpint), Johanna Ahlm (handboll) Joel Lundqvist (ishockey), Johanna Davidsson (äventyrare), Emma Johansson (cykling), Tony Rickardsson (speedway), Jimmy Samuelsson (brottning) och Anna Wijk (innebandy).

SVT Play och SVT1 söndag 4 februari kl 20.00: Mästarnas mästare, säsong 16 (1:10)

Foto: Janne Danielsson/SVT