GALA magasin
You Are Reading
”En kväll i juni” – romantisk feelgood av Anna Lönnqvist
0
Boktips

”En kväll i juni” – romantisk feelgood av Anna Lönnqvist

Anna Lönnqvist

”En kväll i juni” är en känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. Anna Lönnqvist skriver romantisk feelgood, och vann Årets Feelgoodroman vid Feelgoodfestivalen 2019.

En kväll i juni

Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh – en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.

Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något.

Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?

Anna Lönnqvist

Anna Lönnqvist är född i Luleå 1973 och bor sedan drygt tjugofem år tillbaka i Stockholm. Hon skriver romantisk feelgood och har hittills skrivit fem böcker. ”Julia och Jack” utsågs till Årets feelgoodroman under Feelgoodfestivalen 2019 i Mariefred. Hennes femte roman ”Minns oss som nu” utkom den 8 januari 2020. När hon inte skriver tycker hon om att baka, ta en sväng i löparspåret, titta på serier och åka norrut och hälsa på släkten.