GALA magasin
You Are Reading
Sofia på seminarium med Victoria och drottningen – se bilder!
0
Kungligt

Sofia på seminarium med Victoria och drottningen – se bilder!

Igår närvarade drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia tillsammans vid ett avslutande seminarium på  Slottet för H.M. Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children.


Vid ankomsten till Bernadottebiblioteket Slottet togs drottningen, kronprinsessan och prinsessan Sofia emot av CATCH:s verksamhetschef Therese von Blixen och ordförande Olof Stenhammar. Alla tre stålade och såg ut att ha trevligt tillsammans denna höstdag. Seminariet inleddes med att Drottningen höll ett välkomsttal där hon bland annat sa:

Både vi och andra stiftelser har bidragit till en bättre framtid för många barn. Jag är stolt över att ha kunnat bidra till att dessa svåra frågor har belysts. 

CATCH, er gåva, har verkligen förbättrat tillvaron för många barn. Och gett dem möjlighet att just få vara barn! Det gör mig stolt!

H.M. Drottningen

Tio års arbete för utsatta barn
Under seminariet talade representanter för CATCH, War Child, Child X, Knas Hemma och Superhumans om utsatta barn och organisationernas arbete för dessa barn. CATCH:s verksamhets­chef Therese von Blixen berättade om stiftelsens arbete under tio år.

Moderator för seminariet var Mark Levengood och för musikunderhållningen stod Lilla Akademien tillsammans med sjukhusclowner från Clownmedicin.

Drottningen avslutade seminariet med ett tacktal där hon bland annat sa:

Jag är ödmjuk inför det arbete ni utfört dag efter dag. Tack för er outtröttliga hängivenhet till vår vision.

Gemensamt för alla era insatser är inte bara att ni stärkt vår stiftelse, utan även gett hopp och möjligheter till dem vi arbetat för, barnen.

H.M. Drottningen

Seminariet innebär ett tack från drottningen och ett avslut för stiftelsen H.M. Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children.

Care About the Children (CATCH) grundades 2013 i samband med Drottningens 70-årsdag. Tanken med stiftelsen var att den skulle verka i tio år, vilken den nu gjort, och stiftelsen avslutas den 31 december 2023.  Under dessa år har CATCH givit stöd till de mest utsatta barnen – både i Sverige och i världen – genom att samarbeta med etablerade hjälporganisationer i projekt som alla följer FN:s barnkonvention.

Se även film här: https://youtu.be/6YKeXxCjTLM?si=nGH-qzMYJfAiJylB

Film och foto: Swedish Press Agency