GALA magasin
You Are Reading
Skalmans Flygskola – ny attraktion i Bamses Värld på Kolmården
0
GALA kidz

Skalmans Flygskola – ny attraktion i Bamses Värld på Kolmården

Bamses flygskola

När Kolmården öppnar till helgen kommer en helt ny attraktion för de allra yngsta gästerna att stå klar i Bamses Värld – Skalmans Flygskola! Attraktionen tar varje liten modig pilot på en flygtur 60 cm över marken i 5,6 kilometer i timmen. Dessutom kommer barnen kunna utforska Skalmans Verkstad och Vargens Korv byggs om för att smälta in i miljön och förvandlas till en kopia av Vargens hus.

Skalman älskar att uppfinna och han har byggt en bil som inte bara kan köra, den kan flyga också! Till våren 2022 är det premiär för en helt ny attraktion i Bamses Värld – Skalmans Flygskola. Den kommer bjuda alla våra yngsta gäster på en flygande upplevelse med pirr i magen, när de får ta sig en egen flygtur i Skalmans märkliga bil. Bredvid Skalmans Flygskola kommer barnen dessutom kunna besöka Skalmans Verkstad, full av spännande manicker och prylar att utforska. Matkiosken Vargens Korv byggs om och blir helt tematiserad så att den ser ut som en kopia av Vargens hus. För att få plats med alla nya upplevelser utökas Bamses Värld med 1 200 kvadratmeter.

– Till nästa säsong kommer Bamses Värld bli ännu roligare! Inte nog med att vi får en helt ny attraktion för våra allra yngsta gäster, de kommer också kunna utforska Skalmans Verkstad. Vargens hus dyker dessutom också upp i Bamses Värld i form av matkiosken Vargens Korv. Det känns fantastiskt att vi nu kan fortsätta utveckla Bamses Värld, som är så uppskattat av våra besökare, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

FAKTA SKALMANS FLYGSKOLA

Antal märkliga bilar: 8 st
Hastighet: 1,5 meter/sekund eller 5,4 km/h
Längdgräns utan sällskap: 90 cm
Längdgräns med vuxet sällskap: Ingen längdgräns, men barnet måste kunna sitta upp själv.
G-kraft: 1,2
Höjd över marken: 60 cm
Tillverkare: Zamperla (Italien)
Design och dekor: Jora Vision (Holland)