GALA magasin
You Are Reading
Se kungens hälsning vid Folk och Försvars digitala rikskonferens
0
Kungligt

Se kungens hälsning vid Folk och Försvars digitala rikskonferens

Kungen

Den 11 och 12 januari närvarar kungen och kronprinsessparet digitalt vid Folk och Försvars rikskonferens 2021. Tema för Folk och försvars rikskonferens 2021 är Sveriges förmåga att möta hot och kriser i en omvärld under omdaning. Under konferensen avhandlas tio programblock med olika ämnen. Med anledning av den pågående pandemin genomförs årets rikskonferens inte i Sälen utan som en digital produktion från Stockholm, som sänds i SVT2 och via folkochforsvar.se

Kungen och kronprinsessparet deltar i konferensen från kungliga slottet respektive Haga slott.

Kronprinsessparet

Vid rikskonferensens inledning på måndagsmorgonen medverkade kungen med en direktsänd hälsning till årets deltagare och åhörare.

Kungen

I sin hälsning sade kungen bland annat:

”Jag har haft möjlighet att närvara vid konferensen under ett antal år. […] Jag tror att den här konferensen kommer att bli lika bra som alltid. Jag ser fram emot den och önskar er all lycka och välgång.”

Om Folk och Försvars rikskonferens
Folk och Försvars rikskonferens är sedan 1946 en årligen återkommande konferens om världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap. Rikskonferenserna samlar representanter från politiken, myndigheter, civilsamhällesorganisationer, fackliga organisationer och näringsliv.

Foto: Kungl. Hovstaterna