GALA magasin
You Are Reading
Att vilja stoppa tiden och sakerna du själv bestämmer över!
0
Blogg - Therése Neaimé

Att vilja stoppa tiden och sakerna du själv bestämmer över!

Att vilja stoppa tiden och sakerna du själv bestämmer över!

Your being
Your beliefs
Your attitude
Your thoughts
Your perspective
How honest you are
What books you read
How often you excercise
How you treat yourself
How many risks you take
The type of food you eat
How kind you are to others
How you interpret situations
How you express your thougts
Wheter you ask for help or not
How many times you smile today
Who you associate youself with

In ups and downs är jag otroligt tacksam över att jag fortfarande har kvar min outsinliga vilja som jag kallar den. Denna målmedvetenhet och vilja som styrt mig genom min idrottskarriär och som följt mig ända sedan barnsben. Det gör att jag fortfarande tycker det är lika fascinerande att spela på tex Silja Galaxy, i Cardierbaren på Grand Hotell eller Tyresö Slott som på de lite större arenorna runt världen. Det spelar liksom inte så stor roll var jag sjunger bara jag får göra det som jag älskar allra mest. Min grundkärlek till musiken och sången verkar aldrig sina utan tycks lika stadig som vilket instaflöde som helst.

På Tyresö slott i mars 2017 föddes idén om min egen föreställning ”Från dröm till verklighet”. En föreläsning där jag framför min livshistoria i bilder och musik. Tanken är att inspirera fler i tron på sig själva. Att allt är möjligt bara man har ett klart och tydligt mål och är beredd att offra både tid och ork för det man tror på. Jag talar dock inte om något slags hokuspokus. Jag menar istället att det handlar om att fokusera på sitt mål. Att affirmera fram sin ”målbild” och sedan lägga  all sin kraft på just detta. Och hur många gånger har jag inte fått bevis på att det faktiskt är då det verkligen händer. Mycket i mitt liv idag handlar också om att inspirera andra. Att få fler att våga gå sin egen väg. Man behöver inte alltid veta exakt varför man gör något, det viktiga är att ”show up”. Att ge saker en chans om de kommer i ens väg vilket oftast ger upphov till nya möjligheter bara man vågar. Att inte låta någon annan tala om för dig vad du kan och inte kan göra. Att vara din egen gud.

Mina förebilder idag är alla som skaffat sig förmågan att se till helheten. Sambandet mellan oss alla och det faktum att vi är inte är ensamma spelare där ute på livets arena utan att vi faktiskt alla hör ihop på det ena eller det andra sättet. Jag inspireras av de som, när det behövs, lärt sig lägga sin stolthet åt sidan. Alla de som lärt sig älska människans många olika sidor. I gott och ont. För vem är väl perfekt!? Idag kan jag stolt säga att jag är min egen förebild. Jag fortsätter att göra det jag tror på. En av de viktigaste sakerna jag lärde mig säga under mina 5 år i USA var bla orden: ”Jag är bra!” Inte bättre än någon annan (viktigt!) men jag är bra. Som jag är. Jag är min egen gud. Tänker att det gäller oss alla.

Jag är inte säker på allt (vem är väl det!?) men en sak jag är helt säker på är att en förälders inställning smittar av sig på de egna barnen. Om en förälder får möjligheten att arbeta med något som gör denne lycklig så märks det även i hemmets miljö. Och jag tror verkligen att mina barn kan känna av just den glädjen när jag varit iväg på något av mina olika åtaganden. Jag är lika övertygad att det också hjälper till med harmonin där hemma och även bygger på deras egen tilltro till den egna kraften.

Jag har precis som så oändligt många andra fått kämpa en del genom livet men vet också att jag varit och är privilegierad på många sätt. Jag har tre underbara barn som ger mig enorm glädje. Tänk att just JAG får hämta dem på dagis och skola efter en dag ifrån varandra. Att komma in genom grinden på tex dagis (ja, jag föredrar att kalla det dagis framför förskola då jag tillhör den liiite äldre generationen 😉 och höra hur de tjuter ”Mamma!!!” när de får syn på mig. Värmen i hjärtat, när de efter en språngmars över gården, kastar sig i min famn med lerig overall är svår att beskriva i ord. Att få vara någons hjälte under några, alldeles för få, men ovärderliga småbarnsår är obetalbar. Är inte det vad livet handlar om!? För mig är det den optimala lyckan.

Så glöm inte att hålla koll på hur många gånger du faktiskt lett idag. Och lova sedan dig själv att försöka dubblera dessa under morgondagen. Uppmärksamma det lilla i vardagen. Alla de där små sakerna som i alla fall gör mig lycklig. Älska i sort och smått! Var rädda om varandra men lev också med full kraft! NU! Lika viktigt.

Kärlek

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."