GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan uppmärksammar Östersjön
0
Kungligt

Kronprinsessan uppmärksammar Östersjön

I veckan uppmärksammar Kronprinsessan Östersjön. Den 25 augusti arrangeras Östersjödagen i sex länder runt om Östersjön. Syftet är att fira havet och att öka kunskaperna om havets natur, kultur och historia. Inför Östersjödagen besökte Kronprinsessan i tidigare i veckan Gårdsjö lantbruk i Heby som 2021 utsågs till Årets svenska Östersjöbonde av WWF.

Tidigare i veckan besökte Kronprinsessan Gårdsjö lantbruk i Heby, Uppland. Gårdens ägare Louise Gårdenborg tilldelades år 2021 WWF:s utmärkelse Årets svenska Östersjöbonde med anledning av hennes engagemang för en bättre vattenmiljö. I samverkan med Julmyra Horse Center ser hon till att gödseln från 200 hästar kommer till nytta i växtodlingen i stället för att riskera att belasta närliggande vattendrag.

Kronprinsessan tillsammans med lantbrukaren Louise Gårdenborg.

Östersjö­festivalen
På Östersjödagen den 25 augusti kommer Kronprinsessan att närvara vid Östersjö­festivalen som arrangeras i Berwaldhallen under tio dagar. Festivalen inleds med ett panelsamtal på temat Östersjön – därför ska vi bry oss!. Därefter framför konsertmästare Malin Broman, violinisten Pekka Kuusisto och Radiosymfonikerna en musikalisk resa till Östersjöns hamnar.

 

Foto: Pelle T Nilsson/SPA