GALA magasin
You Are Reading
Så blir tredje säsongen av Heder – första bilderna
0
Film & TV

Så blir tredje säsongen av Heder – första bilderna

I höst är Viaplays succéserie Heder tillbaka med Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse i huvudrollerna. Den tredje säsongen bjuder på sprängstoff, dramatiska scener och nya karaktärer. Nu släpps de första bilderna från serien – med internationellt kända danska skådespelare som Iben Hjejle och Lars Ranthe i rollistan. Nya säsongen av Heder har premiär den 12 september på Viaplay.
– Det är en rysarsäsong helt enkelt, säger Alexandra Rapaport.

Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är tillbaka. Sina yrken till trots och med ett gemensamt, tvivelaktigt förflutet balanserar de fortfarande på gränsen mellan rätt och fel i sin kamp för kvinnors rättvisa. Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius är tillbaka i huvudrollerna i Heder och har inte bara varit med och utvecklat serien utan är också exekutiva producenter för den tredje säsongen som har premiär den 12 september på Viaplay.

– Jag är oerhört stolt över Heder säsong tre, känner att vi toppar oss på alla plan. Säsongen är underhållande, otroligt otäck och vi får uppleva nya sidor hos våra karaktärer. Minst sagt. En rysarsäsong helt enkelt, säger Alexandra Rapaport.

När vi kommer in i handlingen har det gått 18 månader sedan vi senast såg de fyra advokaterna. Och det börjar brutalt med ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor. Det visar sig kunna kopplas till incelrörelsen – män som hamnat i ofrivillig celibat och byggt upp ett våldsamt hat mot kvinnor.

– Mäns våld mot kvinnor är tyvärr ett outsinligt ämne som vi i Heder tar ett steg längre. I den här säsongen utsätts hela samhället för fara och våra karaktärer ställs inför prövningar som tycks omöjliga. Det här måste alla se, säger Julia Dufvenius.

Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.

– Vi vill väva in det som berör, upprör och skrämmer oss. Det som eldar under vår vrede och gör vår serie obehagligt angelägen och spännande. Tittarna har sagt sitt och därför känns det fantastiskt att få ge dom en ny, ännu vassare säsong. Dessutom medverkar några av Danmarks bästa skådespelare, bara en sån sak, säger Eva Röse.

I den tredje säsongen finns en koppling till Danmark och flera danska skådespelare nu finns med i rollistan. Den internationella stjärnan Iben Hjejle får sällskap av Lars Ranthe, Marie Askehave och Oscar Giese.

– Vi vill ge en eloge till Viaplay som ger oss möjligheten att beröra detta viktiga ämne tillsammans. Det är otroligt att vi redan har en tredje säsong. Jag tror också att vi kommer kunna locka en stor dansk publik med de nya karaktärerna, säger Anja Lundqvist.

Den tredje säsongen av Heder har exklusiv premiär på Viaplay den 12 september och består av åtta avsnitt. Viaplays originalserie blev en stor succé när den hade premiär första gången 2019 och följdes upp med en andra säsong förra året. Heder har också rönt framgångar internationellt där rättigheterna har sålts till 82 länder. Serien bygger på en idé av Sofia Helin som utvecklats av Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. Likt tidigare säsonger är de även exekutiva producenter. Heder produceras av Bigster med Calle Jansson och Mathias Gruffman samt regisseras av Joakim Eliasson. Exekutiv producent på Viaplay är Jon Petersson.