GALA magasin
You Are Reading
Från kaos till ordning i TV4:s nya program ”Sortera upp ditt liv”
0
Film & TV

Från kaos till ordning i TV4:s nya program ”Sortera upp ditt liv”

Sortera upp ditt liv

I ett helt nytt program får tittarna möta familjer som är i stort behov av att sortera, rensa och städa ur sina hem. Ett expertteam tar sig an utmaningen och hjälper familjerna att få ordning på tillvaron igen. ”Sortera upp ditt liv” har premiär på TV4 och TV4 Play måndagen den 28:e februari.

Varje vecka möter vi en ny familj som fastnat i prylfällan och är i stort behov av hjälp att sortera i kaoset. Ett team bestående av städexperten och programledaren Felicia Löwerdahl, organisatören Elaine Green och snickaren Robbin Hultman rycker in för att hjälpa till att rensa och sortera så att familjen återfår kontrollen över tillvaron. Med värme, en fast hand och fiffiga lösningar navigerar de familjen på resan mot ett mer organiserat och balanserat liv.

Sortera upp ditt liv

– Det här är ett nytt och roligt program där vi hjälper helt vanliga familjer att få ordning på tillvaron. Hela expertteamet älskar att se transformationen som våra familjer går igenom i programmet, från totalt kaos till ordning och reda, det ger verkligen en energiboost, säger organisatören Elaine Green.

Varje avsnitt innehåller ett antal visuella fasta moment, bland annat får familjerna se alla sina ägodelar uppställda efter olika kategorier i en stor flyghangar, ett inslag i programmet som väcker starka känslor bland familjemedlemmarna. Med hjälp av experterna fattar de sedan beslut om vilka prylar som ska skänkas, återvinnas eller återbrukas. Hållbarhet går som en röd tråd genom hela programmet och omtanke om miljön är en viktig faktor i transformationen av familjernas hem.

– Jag själv älskar återbruk och brinner för hållbarhet i relation till städning och rensning. Vilka prylar behöver jag och vilka är det dags att skänka så att någon annan får glädje av dem? Vilka prylar kan få nytt liv med lite färg och fix och hur tar jag bäst hand om de saker jag har? Den här sortens resonemang är en viktig del av programmet, säger städexperten och programledaren Felicia Löwerdahl.

Information om expertteamet:

Felicia Löwerdahl

Felicia Löwerdahl är en varm och härlig 30-åring som kommer från Stockholm men bor i Göteborg. Felicia är skådespelare, teaterproducent och inbiten organisatör, städfantast och handy woman.

Elaine

Elaine Green beskriver sig själv som Sveriges Marie Kondo och älskar att fixa, dona och fräscha upp. Dessutom har Elaine ett öga för inredning, färg och form. Hon är 37 år och från Stockholm.

Robbin Hultman

Robbin Hultman är en 28-årig problemlösare från Stockholm. Robbin är utbildad snickare och egenföretagare som bland annat arbetat år regeringen och genomfört byggprojekt på slottet.

Foto: Jakob Dahlström