GALA magasin
You Are Reading
Så blir nya realityprogrammet ”The Apprentice Sverige”
0
Film & TV

Så blir nya realityprogrammet ”The Apprentice Sverige”

Gunilla von Platen

”The Apprentice” är realityprogrammet som gjort succé utomlands och som nu kommer till Sverige med premiär i mars på TV4 och TV4 Play. Företagsledaren och superentreprenören Gunilla von Platen leder det nya programmet där jakten om entreprenörsdrömmen står i centrum. Tolv hoppfulla entreprenörer kommer att tävla om att vinna Gunilla von Platens förtroende och slutligen en miljoninvestering i sin affärsidé. Men resan dit är fylld av spännande utmaningar och elva deltagare kommer längs vägen höra ”du får gå” och tvingas lämna ”The Apprentice Sverige”.

Gunilla von Platen

– För mig som entreprenör räcker det inte med att ”bara” göra minsta möjliga. I ”The Apprentice Sverige” deltar tolv entreprenörer som kommer behöva göra sitt yttersta för att hålla sig kvar, men endast en kommer gå ut som vinnare och blir min framtida kompanjon och investering. Följ med mig i åtta program på en oerhörd spännande och lärorik resa om vad som krävs för att lyckas, säger Gunilla von Platen som är första kvinna att leda originalformatet ”The Apprentice”.
”Du får gå” blir svenska versionen av klassiska slagordet ”You’re fired”. Deltagarna kommer tävla mot varandra i två lag och det förlorande laget hamnar i ”styrelserummet” där Gunilla von Platen ger minst en deltagare beskedet ”du får gå” och tvingas lämna tävlingen.

Sidekicks: Jacob Rudbäck och Katarina Gospic.

Gunilla von Platen kommer ha två sidekicks, hjärnforskaren Katarina Gospic och entreprenören Jacob Rudbäck. De kommer vara Gunillas ögon och öron när deltagarna får nya utmaningar i varje program. Utmaningarna blir allt från att åka till ett främmande land och hitta på en ny produkt, till att skapa en marknadsföringskampanj, eller skapa ett event eller förhandla.

Gunilla von Platen

­– Då Gunilla har investerat i mitt företag så vet jag precis vad hon förväntar sig. Det kommer bli en tuff resa för våra tolv entreprenörer men väl värt mödan för den som lyckas ta sig hela vägen till en investering, säger Jacob Rudbäck.

– Som hjärnforskare kommer jag, likt en sportkommentator berätta om vilka styrkor och svagheter jag ser hos deltagarna under de olika utmaningarna. Att få observera deltagarnas beteenden var en fröjd – jag kände mig som en forskare i fält. Programmet bjuder på allt – skratt, svett och tårar, säger Katarina Gospic.

”The Apprentice Sverige” har premiär på TV4 Play och TV4 i mars 2022.

Foto: Åsa Tällgård, TV4