GALA magasin
You Are Reading
Då är Läckbergs succé Strandhotellet tillbaka
0
Film & TV

Då är Läckbergs succé Strandhotellet tillbaka

Camilla Läckbergs moderna såpa Strandhotellet är en stor tittarsuccé på Viaplay och toppade listan som den mest sedda serien på streamingtjänsten vecka efter vecka i höstas. Nu är det klart att den tredje säsongen kommer redan i sommar – med premiär den 9 juni på Viaplay och TV3. I den nya säsongen dyker flera nya karaktärer upp såsom såpastjärnan Bengt Bauler från Rederiet och artisten Erik Segerstedt gör skådespelardebut i en tv-serie.

Deckardrottningen Camilla Läckberg har skapat en egen genre som hon kallar modern såpa med succéerna Lyckoviken och Strandhotellet som är en flört med nittiotalets såpor och publiken har visat att de liksom Läckberg har saknat genren. Strandhotellet är en av de mest sedda originalserierna på Viaplay. Den första säsongen satte tittarrekord första premiärdygnet förra våren och höstens andra säsong toppade listan varje vecka på Viaplay. Serien utspelar sig i kuststaden Saltsjövik och kretsar kring en långtgående rivalitet mellan affärsfamiljerna Gyllenmark och Grip. Den tredje säsongen har premiär den 9 juni på Viaplay och TV3.

– Äntligen kan tittarna få dyka ner i intrigerna i Strandhotellet igen. Jag har saknat karaktärerna och märkt att tittarna gjort det också så därför känns det jättekul att väntan äntligen är över och att tredje säsongen kommer redan i juni på Viaplay. Denna säsong bjuder på nya ansikten och som vanligt går ingen säker och många mörka hemligheter kommer upp till ytan, säger Camilla Läckberg.

Erik Segerstedt.

Den tredje säsongen bjuder på flera nya namn såsom Hanna Asp, Nadja Sofi, Astrid Morberg, Milton Noel, Yussra El Abdouni, Bengt Bauler och Erik Segerstedt. För den senare blir det dessutom skådespelardebut i Strandhotellet.

– Efter att ha misslyckats fatalt i ansökan till teaterlinjen på gymnasiet gav jag upp mina skådespelardrömmar tidigt. Men när de ringde och frågade om jag kunde provspela för Strandhotellet kändes det som en perfekt utmaning och en chans till revansch. Det visade sig vara allt jag har drömt om sedan jag var liten, och lite till. Att få sitta med Samuel Fröler skällandes på mig vid ett fikabord var något av det roligaste jag har gjort, säger Erik Segerstedt.

Samuel Fröler.

Den fjärde säsongen är redan inspelad också i Varberg med Samuel Fröler, Jenny Ulving McCabe, Sofia Karemyr, Filip Wolfe Sjunnesson, Saga-Maria Lundquist, Irina Eidsvold Tøien, Rennie Mirro, Ylvali Rurling, Ruben Karsberg, Peter Eriksson, Ellen Lion Siöö, Rojan Telo och Victor von Schirach i återkommande roller.

– Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen; en såpa i modern tappning med många karaktärer med mörka hemligheter signerad deckardrottningen Camilla Läckberg är onekligen ett framgångsrecept. Vi har skapat en följetong med Strandhotellet och det känns väldigt glädjande att våra tittare får en ny säsong att sluka redan i sommar, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

Tredje säsongen av Strandhotellet består av åtta avsnitt med premiär på Viaplay och TV3 den 9 juni. Jenny Grewdahl är producent och Kristoffer Graci exekutiv producent från Creative Society Production. Johan Ingler är huvudförfattare.

Foto: Viaplay