Hej! Dags att skörda röda vinbär? Rödvinbärsträngsel på marängbotten med vitchokladkräm och mörkchokladströssel. Kan det vara något till helgen? Här är receptet som alla på Instagram @tastybylenasoderstrom och på facebook väntat på!
Rödvinbärsträngsel på marängbotten
Maräng:
3 stora äggvitor
3 dl socker
Kräm:
200 g cream cheese, typ Philadelphia
150 g smält vitchoklad
ca 1 dl grädde
Till garnering:
2 msk flisad mörkchoklad
röda vinbär
Sätt ugnen på 100 grader.Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret, ca 2 msk i taget tills marängsmeten blir styv och blank. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel på papperet, ca 22 cm i diameter. Klicka ut marängsmeten inom cirklensramar, bred ut smeten och forma en lite högre kant runtom.Grädda i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen. Vispa cream cheese ca 1 minut. Tillsätt avsvalnad smält vitchoklad och vispa ihop. Vispa i grädden till krämig konsistens.Fyll det kalla marängbotten med krämen. Garnera med mörkchoklad och bär.