GALA magasin
You Are Reading
Privilegiet i att få vara med…
0
Blogg - Therése Neaimé

Privilegiet i att få vara med…

Privilegiet i att få vara med…

I går åkte jag iväg på fotbollskupp med min äldsta sons Lucas lag. Han är 12. 30 pojkar. Några föräldrar och 2 tränare.
Fre – sön. Så kul! Lite logistik som ensamstående förälder. Men med fantastiska vänner och familj som hjälper med de andra två änglarna går det ihop. Älskar er! Så igår bar det iväg. Varför känns det då så viktigt att följa med? Sova i en jympasal på en madrass på golvet. Kanske stå i regnet bredvid en fotbollsplan och heja match efter match eller att försöka hålla reda på 30 kids? Jo, för att jag får! För att Lucas fortfarande vill att jag ska med!! Bara en sådan grej!! En dag snart kommer det kanske att vara lite töntigt att ha med mamma. Kanske så. Vem vet. Han är 12. Så jag passar på! För Lucas skull. Yes! Men kanske ännu mer för min egen. För att jag inte ska behöva ångra sen det där som jag inte gjorde nu!! Ja, jag vet att jag nämnt det förut!

Så tillbaka till min rubrik. Jag är ”fotbollscoach” i Nikkis lag (F12). För att jag har ett förflutet som fotbollsproffs? Haha… I wish. För att jag är före detta elit friidrottare? Ja, men kanske lite. Disciplinen finns där. Nej mitt engagemang ligger mer i att jag VILL vara med. Att senare kunna säga att jag inte missade någon tid med mina barn. Eller Iallafall att jag gjorde allt i min makt för att missa så lite som möjligt. Som ensamstående 3 barns förälder med en karriär som egenföretagare och entreprenör är det inget lätt matematik att få ihop. Men jag tråcklar och fixar. Ofta måste alla barn följa med. Men det går!! Har märkt att även gemenskapen mellan dem då blir bättre. Hey, min 3-åring är redan en van dribblare där ute på fotbollsplanen. 😊

3 gånger i veckan eller mer är det träning för Lucas eller Nikkis lag. Och det som då slår mig är det stora bortfallet av just föräldrar? Skär i mitt hjärta att se alls dessa spelsugna pojkar komma till dessa träningar, exalterade och uppspelta utan sällskap. Att bevittna hur få föräldrar som tar sig tid att ”hänga” på. Även på matcher är det glest. Inte alltid. Men ofta.
Och i ärlighetens namn. Hur många barn skulle inte, så där innerst inne, ändå vilja inponera lite extra på just sin förälder när han presterar som bäst. Men också när det inte går som man vill. Kanske skulle då ett extra stöd då utgöra hela skillnaden.

Så kära föräldrar. OM ni kan och har möjlighet att hänga med på ert barns aktivitet, kanske just denna helg, do so!!

Livet går inte i repris. Och jag lovar. Om det är något ni aldrig kommer att ångra så är att ni tog er den där extra tiden. För vad är väll viktigare än att finnas där för sina små så ofta vi kan?

Fick precis se Lucas göra 3-1 målet i deras öppningsmatch. Leendet. Stoltheten. Magin! Tänk om jag hade missat det??? ❤️

Kärlek från Örebro!

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."