GALA magasin
You Are Reading
MONEY, HONEY!
0
Blogg - Therése Neaimé

MONEY, HONEY!

Out and about med lilleman! Förra veckan innehöll många spännande nya upptåg och i skenet av solens sista värmande strålar begav vi oss ut i Stockholmsnatten för en spännande BOKRELEASE. Jag och min lille 3-åring!! Kanske inte den mest optimala underhållningen för den minsta i skaran men måste säga att han ”skötte” sig klanderfritt och verkade trivas i detta celebra sammanhang. Kanske lärde han sig även några ekonomiska knep för framtiden. ❤️❤️❤️
Boken ”MONEY HONEY, din ekonomiska och juridiska guide genom livet” är en inspirationsbok och en ekonomisk och juridisk guide genom livets alla händelser för bättre vägval och ökad trygghet.
”Vi vill inspirera till en ekonomisk och juridisk koll genom livets olika faser så att du kan se på dig själv som stark, smart och självständig! Att ekonomisk och juridisk få en bättre uppfattning genom livets olika faser så att du är bättre rustad när livet tar en oväntad riktning.
Syftet med boken är även att om möjligt göra det till en vana att kunna samtala med din partner, familj och vänner om ekonomi och juridik. Ju mer du kan och förstår desto bättre beslut kan du ta; säger Eva Lunderquist. En av bokens författare.

Bokens budskap ligger även i att det är ditt eget ansvar att se till att värdet på dina pengar ökar och att det aldrig är för sent att börja. Det finns aldrig för lite pengar och ansvaret är bara ditt eget.

Kvällen blev en påminnelse om hur viktigt det är att ta sitt eget ansvar och om vikten att se om sitt eget hus. Jag tänker att det många gånger är så lätt att tänka att det löser sig säkert längre fram. Men i ärlighetens namn finns det kanske inte mycket som är viktigare att titta över än hur din ekonomi ser ut precis idag. Och hur du får den att växa på sikt. Kanske till och med alldeles av sig självt med en rätt placering.

Efter att ha spenderat den senaste veckan med en djupdykning i denna välskrivna och inspirerande bok kan jag bara hålla med. Den egna ekonomin är viktig! Och i mitt eget fall, som ensamstående 3 barns mamma, kanske än viktigare. Har nu bokat ett rådgivningsmöte med min lokala bank för att förhoppningsvis få lite råd och tips om hur jag sparar på bästa sätt. Eller som någon sa; det är aldrig försent! Tack fantastiska kvinnor för en bok som kommit till användning redan idag.

Jag kan varmt rekommendera boken ”MONEY HONEY” om ni ännu inte fått upp ögonen för den. En bok som bara en vecka efter release tagit sig till en 2:a placering på Adlibris topplista!! ❤️🙏

För mer info se nedan.

Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln:
Ni kan också följa bokens resa på instagramkonto:

Moneyhoney_dinekonomi

Tack för en magisk afton fantastiska kvinnor! Önskar er alla stor framgång med denna bok som redan känns som en klassiker! ❤️❤️
Boken är skriven av bästa Eva Lunderquist, Emine Lundkvist samt Leni Ekendahl

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."