GALA magasin
You Are Reading
Prinsessan Leonores dopdag – se film & fina minnesbilder
0
Kungligt

Prinsessan Leonores dopdag – se film & fina minnesbilder

Prinsessan Leonore

Idag är det prinsessan Leonores dopdag och det vill vi såklart uppmärksamma med några fina minnesbilder.  Dopet den 8 juni 2014 var det första kungliga dopet som tv-sändes från Drottningholms slottskyrka och det blev en ovanligt intim tillställning med tanke på att det var en prinsessa som döptes.

Prinsessan Madeleines och Christopher O’Neills äldsta dotter, prinsessan Leonore Lilian Maria, föddes i New York den 20 februari 2014. Hela familjen bodde under tiden i New York så bara några dagar innan dopet var det första gången som lillsessan kom till Sverige.

Dopet i Slottskyrkan på Drottningholm blev litet och intimt enligt önskemål från prinsessparet och förrättades av ärkebiskop Anders Wejryd assisterad av överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och pastor i Kungl. Hovförsamlingen Michael Bjerkhagen.

Inbjudna gäster var den närmaste familjen, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige. Prinsessan Leonore döptes i samma fantastiska dopklänning som prinsessan Estelle och dopvattnet hämtades från en källa på Öland.

Prinsessan Leonore

Leonore dop

Leonores dop

Foto: Pelle Nilsson/SPA och Kungahuset