GALA magasin
You Are Reading
Prinsen spred kunglig glans på Idrottsgalan
0
Kungligt

Prinsen spred kunglig glans på Idrottsgalan

Prins Carl Pilip

Igår kväll samlades Sveriges främsta idrottare i Annexet för att hyllas för sina prestationer under 2021. Det blev framförallt en stor kväll för hopplandslaget i ridsport. Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann kammade hem pris för årets lag, fick ta emot Bragdguldet och kvällen avslutades med att trion fick ta emot Jerringpriset som delades ut av prins Carl Philip.

Prins Carl Philip

Idrottsgalan  bjöd som vanligt på skratt, tårar och fina hyllningar. När hopplandslaget tilldelades Svenska Dagbladets bragdguld gick familjemedlemmar till Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann upp så scenen för att hålla tal. Mest rörande var nog ändå 16-åriga Alvar.

– Det är en ära att få vara med idag och få ge dig Sveriges finaste idrottspris, bragdguldet. Jag önskar att jag kunde beskriva den stolthet jag kände den lördagseftermiddagen när jag satt framför tv:n med mina kompisar och skrek hem ert OS-guld. Grattis mamma, du är bäst, sa Alvar till mamma Malin.

Malin Baryard

Malin, som hade galans läckraste klänning, tackade själv sin stöttande familj i sitt tal.

– Det här är verkligen en ”once in a lifetime”. Eller som Peder brukar säga, det här är något som bara händer två-tre gånger i livet. Vi vill tacka våra fantastiska hästar, deras ägare, vårt team på plats i Tokyo och våra team här hemma, våra familjer, förbundet, SOK … ja, listan är lång säger Baryard-Johnsson.

– Vi åkte till Tokyo, vi tävlade och tävlade och tävlade. Det var varken närstående eller publik på plats. När vi vann det här guldet så var det det absolut största vi någonsin åstadkommit. Men det var när vi kom hem som vi förstod att vi inte bara hade vunnit ett OS-guld, utan också en ny publik. En jättestor sådan, fortsätter hon.

Armand Duplantis
Armand Duplantis, här med flickvännen Desiré Inglander, prisades som årets manlige idrottare.

Här är alla vinnare på Idrottsgalan 2022.

Årets Lag
Hopplandslaget (ridsport)

Årets Ledare
Vesteinn Hafsteinsson (friidrott)

Årets Nykomling
Maja Åskag (friidrott)

Årets Prestation
Nils van der Poel (skridsko)

Årets Kvinnliga Idrottare
Tove Alexandersson (orientering)

Årets Manlige Idrottare
Armand Duplantis (friidrott)

Sportspegelnpriset
Philip Jönsson, paraskytte

Jerringpriset
Hopplandslaget (ridsport)

Foto: Swedish Press Agency