GALA magasin
You Are Reading
Här är prins Carl Philips tal från Idrottsgalan
0
Kungligt

Här är prins Carl Philips tal från Idrottsgalan

Prins Carl Philip

Igår deltog Prins Carl Philip vid Idrottsgalan för att dela ut Radiosportens Jerringpris. Prins Carl Philip inledde sin presentation på Idrottsgalan med ett tal där han sade:

Prins Carl Philip

Mina damer och herrar,

Idrotts-Sverige!

Idrott kan vara magiskt. Det vet alla ni som är här ikväll. Och alla ni som tittar och lyssnar därhemma. Tänk bara på all den glädje, energi och kämparanda vi har fått återse ikväll, genom alla nominerade och alla prestationer.

Men för mig är magi inte bara de stora tävlingarna, utan också när idrottare och publik möts. Då ni idrottare kan hämta energi och känna stöd från publiken. Och där publiken kan känna sig delaktig och engagerad. Det tror jag att många av er känner igen, från en stor tävling eller match.

Alla som står eller sitter där på läktarna, tillsammans, för att följa er idrottare och era prestationer. Alla som jublar när det går bra. Och som sörjer med er när det inte det gör det. Kraften i det stödet – det är magiskt.

I fjol fick publiken äntligen börja komma tillbaka till de svenska idrottsarenorna. Som vi hade längtat! Men nu är vi tyvärr åter i ett läge där antalet måste begränsas på grund av pandemin.

Men, kära idrottare: vi i publiken, vi fortsätter att följa er, heja på er och inspireras av er och era insatser.

Och just därför är det för mig en stor ära att vara här ikväll för att dela ut publikens, folkets pris, för årets idrottsprestation.

Vinnaren av Radiosportens Jerringpris 2021 är hopplandslaget!

Hopplandslaget i ridsport säkrade vid sommarens olympiska spel i Tokyo det första svenska OS-guldet i hoppning på nästan 100 år.

Idrottsgalan
Carolina Klüft delade ut priset Årets peppare av organisationen Generation Pep, som grundats av Kronprinsessparet.

Årets peppare
Vid galan delades även priset Årets peppare ut av organisationen Generation Pep, som grundats av Kronprinsessparet. Priset delas ut till en aktör som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Vid Idrottsgalan presenterade Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft årets vinnare som blev Ängelholm kommuns samarbetssatsning Aktivitet förebygger. Syftet med satsningen är att inom olika delar av det lokala samhället skapa en hållbar och långsiktig modell för barn och ungas hälsa.

Läs mer om Idrottsgalan här.

Foto: Swedish Press Agency