GALA magasin
You Are Reading
Prins Oscar på fågelskådning med mamma Victoria
0
Kungligt

Prins Oscar på fågelskådning med mamma Victoria

Tidigare i veckan besökte kronprinsessan Victoria och prins Oscar Norra Djurgården i Stockholm för att spana efter fåglar och djur i våtmarker. Besöket gjordes inför den internationella dagen för biologisk mångfald den 22 maj.

Kronprinsessan och Prins Oscar spanar efter en häger.

Tillsammans med natur- och kulturguiden Henrik Waldenström besökte Kronprinsessan och prins Oscar Norra Djurgården. Utrustade med varsin kikare spanade de efter djur och fåglar vid våtmarkerna Lillsjön, Laduviken och Läppkärret. Besöket genomfördes inför den internationella dagen för biologisk mångfald som infaller den 22 maj. Dagen är instiftad för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

Vid Lappkärret på Norra Djurgården.
Rörhöna i Lappkärret.

Vid besöket sågs en Rörhöna i Lappkärret, andra arter som sågs var svarthakedopping, sothöna, brunand, vigg, gräsand, häger, kanadagås och knipa.

Guide vid besöket var natur- och kulturguiden Henrik Waldenström. Här berättar han om de stora gäddorna som finns i den grunda sjöängen Lillsjön.
Prins Oscar spanar efter fåglar.
Laduviken.

Nationalstadsparken
Kungliga nationalstadsparken invigdes av H.M. Konungen 1995 och sträcker sig över en mil, från Ulriksdal i norra Stockholm till Djurgården och Fjäderholmarna i söder. I Nationalstadsparken finns ett rikt växt- och djurliv med över 800 olika blomväxter och cirka 100 häckande fågelarter.

 Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna