GALA magasin
You Are Reading
Drottningen vid Mentor Sveriges seminarium
0
Kungligt

Drottningen vid Mentor Sveriges seminarium

Igår deltog drottning Silvia i ett seminarium på Slottet arrangerat av insamlings­stiftelsen Mentor Sverige. Seminariet hölls i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet och inleddes med att Drottningen hälsade deltagarna välkomna.

I sitt tal sade Drottningen:

Mentors vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Ert stöd och organisationens långsiktiga initiativ tar oss närmare denna vision.

H.M. Drottningen

Drottningen under seminariet i Bernadottebiblioteket.
Drottningen hälsade deltagarna välkomna med ett tal.

Mentor Sveriges generalsekreterare Cecilia Bernard berättade om stiftelsens programverksamhet och om ändamålen för insamlingen som genomfördes i samband med Drottningens 80-årsdag.  Därefter berättade ett tidigare mentorpar om sin relation och betydelsen av Mentor Sveriges mentorprogram. För musikunderhållningen stod artisten Ella Tiritiello, 17 år, som är nybliven ambassadör för Mentor Sverige.

Artisten Ella Tiritiello som är nybliven ambassadör för Mentor Sverige sjöng vid seminariet.

Om Mentor

Drottningen grundade organisationen Mentor tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) år 1994. Organisationen arbetar med mentorskap för ungdomar i en värld där ungdomar får växa upp hälsosamt och drogfritt.

I dag finns Mentor i Lettland, Mellanöstern, Sverige, Tyskland och USA, samt har genomfört projekt i 80 länder genom olika fältorganisationer.

Foto: SPA