GALA magasin
You Are Reading
David Dencik som Lars Norén i ny dramaserie
0
Film & TV

David Dencik som Lars Norén i ny dramaserie

SVT presenterar dramaserien ”Smärtpunkten”, som i tre delar berättar om arbetet med pjäsen Sju tre och konsekvenserna av uppsättningen. Den världsberömde dramatikern Lars Norén, spelad av David Dencik, får ett brev från internen Carl på Tidaholmsanstalten. Han och medinternerna Tony och Ola vill i sin studiecirkel i dramatik jobba med dramatikerns texter. Lars Norén och hans producent Isa Stenberg, som spelas av Maria Sid, fascineras, besöker dem och ser möjligheterna till en ny, unik teaterpjäs där de tre långtidsdömda våldsbrottslingarna ska spela sig själva.

 

Verket Sju tre börjar växa fram. Både offentlighet och kriminalvård blir entusiastiska. Är det möjligt att rehabilitera tungt kriminella genom teater? I arbetet med pjäsen blir de tre internerna beviljade permissioner. Snart befinner man sig i en ohejdbar process där invändningar viftas bort och säkerhetstänk trängs undan. Samtidigt sker ett antal grova rån på mindre orter i Sverige.

I rollerna som Carl Thunberg, Tony Olsson och Ola Svensson ses Einar-Hugo Strömberg, Martin Nick Alexandersson och Linus Gustafsson.

Smärtpunkten är baserad på Elisabeth Åsbrinks bok med samma namn. För manus står Pelle Rådström (Svart krabba, En mot en) och storyline är skrivet av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström (Innan vi dör, Kalifat). För regi svarar den flerfaldigt prisbelönta Sanna Lenken (Tunna blå linjen, Thunder in my heart).

Smärtpunkten har premiär i SVT Play 19 april och i SVT1 21 april kl 21.00.

Foto: SVT