GALA magasin
You Are Reading
Premiär för ”Love Me” – den australiska versionen av ”Älska mig”
0
Film & TV

Premiär för ”Love Me” – den australiska versionen av ”Älska mig”

Josephine Bornebuschs prisbelönta Viaplay-original ”Älska mig” kommer nu som engelskspråkig remake på Viaplay, med superstjärnan Hugo Weaving i en av rollerna (Matrix, Sagan om Ringen). Den australiska versionen blev den mest nominerade dramaserien vid Logie Awards 2022 med hela sju nomineringar, och har Bojana Novakovic (Westworld) och Bob Morley (The 100) i rollerna som Clara och Peter. Hugo Weaving spelar Claras pappa. Serien har premiär den 13 juli på Viaplay.
– Remaken har blivit så fin med fantastiska skådespelare och ett underbart team, säger Josephine Bornebusch.

Viaplay-originalet Älska mig blev en stor tittarsuccé när första säsongen hade premiär hösten 2019. Nu kommer den australiska tolkningen Love Me till Viaplay. Den internationella remaken har premiär den 13 juli. Serien är regisserad av Emma Freeman som bland annat regisserat The Newsreader, Clickbait och Stateless.

– Som exekutiv producent har jag fått ynnesten att följa processen vilket har varit otroligt roligt. Remaken har blivit så fin med fantastiska skådespelare och ett underbart team. Hoppas ni gillar denna version lika mycket som jag, säger Josephine Bornebusch som är skapare av Älska mig.

Handlingen i Love Me ligger nära Älska mig, där man dock gjort vissa ändringar i karaktärernas bakgrund och livssituation, samt skrivit en dialog för den engelskspråkiga publiken.

– Jag är inte förvånad över att intresset för lokala tolkningar av Älska mig och dess genialiska förmåga att beröra kärlek i flera relationer är stor. En remake är ett styrkebesked för grundproduktionen men i detta fall är det extra smickrande, dels eftersom den australiska versionen är väldigt lik originalet men också för att den lockat internationella storstjärnor och blivit det mest nominerade dramat 2022 i Australien, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group.

Förutom Hugo Weaving, Bojana Novakovic (I, Tonya, Instinct, Westworld), Bob Morley (The 100, The Rookie) ser vi även William Lodder, Bojana Novakovic (Wakefield) i rollen som Aaron, Heather Mitchell (The Great Gatsby) i rollen som Anita och Celia Pacquola i rollen som Sasha.

Foto: Sarah Enticknap