GALA magasin
You Are Reading
Olof Wretling ny programledare för Karlavagnen
0
Nöje

Olof Wretling ny programledare för Karlavagnen

Den 9 januari gör en av Sveriges största underhållningsprofiler, Olof Wretling, debut som programledare för radioklassikern Karlavagnen i P4. Karlavagnsdebuten sker tisdagen den 9 januari och Olof Wretling ser fram emot att samtala med lyssnarna och publiken.

– Jag är sjukt peppad! Jag växte upp med det här programmet och lyssnar ofta själv.

Skådespelaren, komikern, regissören och författaren Olof Wretling kan snart lägga ytterligare en titel på sin meritlista – den som ny programledare för Karlavagnen i P4. Olof som även är aktuell med ”Vinter i P1” och som Lustig-gök i SVT:s ”Jul med Astrid Lindgren”, kommer att programleda Karlavagnen varannan tisdag, då det sänds från Karlstad.

– Jag har alltid varit oblyg av mig när det gäller att ställa frågor. En stor del av mitt skrivande och min komik kommer från möten med människor och från de otroliga berättelser jag fått höra. Jag tänker att jag får vara mig själv i den här rollen och så får vi se om det räcker, säger Olof med ett leende.

Radioklassikern Karlavagnen som ibland kallas ”Sveriges största samtalsrum” har nära en halv miljon lyssnare en vanlig kväll och det är just lyssnarna som har huvudrollen. Åsikter och tankar om aktuella händelser varvas med berättelser om spännande upplevelser och erfarenheter från de som ringer in. I det 30-årsjublierande programmet har flera kända namn hörts i programledarrollen, bland andra; Lisa Syrén, Tomas Tengby, Kim Kärnfalk och Pekka Heino. Och nu är det alltså Olof Wretlings tur. Hans önskan inför premiären är tydlig:

– Jag vill att lyssnarna ska känna sig trygga, att de ska våga ringa in även om det kanske inte är självklart för en själv att dela med sig.

Karlavagnen sänds måndag – fredag och söndag klockan 21:40 till midnatt i P4 och Sveriges Radio Play.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio