GALA magasin
You Are Reading
Melodifestivalen 2022 – startfält semifinal
0
Nöje

Melodifestivalen 2022 – startfält semifinal

Mello 2022

I lördagens semifinal tävlar fyra bidrag i två semifinalgrupper om vilka bidrag som ska ta sig vidare till finalen av Melodifestivalen 2022. Dessutom hyllas fler välkända Mello-stjärnor genom att väljas in i Melodifestivalens Hall of Fame, däribland Arja Saijonmaa som i kvällens program framför sin storslagna Högt över havet. Dessutom medverkar Lionman med medley på låtar av Peter Himmelstrand, Mariette som tolkar Loa Falkmans Symfonin samt humortrojkan Örjan Bosse Å Mange.

I semifinalen går det att ringa 5 gånger per bidrag på Radiohjälpens nummer samt 5 gånger per bidrag på det alternativa numret. Telefonnumret för att rösta och samtidigt stödja Radiohjälpen kostar 9,90 kronor per samtal. Hela summan från 9,90-numret går nu till förmån för krigsdrabbade i Ukraina, för skydd och trygghet. Det alternativa numret kostar 3,60 kronor per samtal. Eventuell trafikavgift tillkommer.

Mello semifinal 2022

Semifinal 1

Tone Sekelius – My Way

Alvaro Estrella – Suave

Danne Stråhed – Hallabaloo

Anna Bergendahl – Higher Power

Mello semifinal

Semifinal 2

THEOZ – Som du vill

Lisa Miskovsky – Best To Come

Lillasyster – Till Our Days Are Over

Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough

 

Och som brukligt är det två telefonnummer:

099-908 XX (9,90 kr per samtal – där hela summan nu går Radiohjälpens insamling till förmån för krigsdrabbade i Ukraina

099-208 XX (3,60 kr per samtal)

 

Röstningen i Melodifestivalens appar fortsätter också. Det finns två appar som användare kan rösta i: Melodifestivalen och Mello United. Samma användarkonto kan användas i båda apparna, vilket gör att det går att rösta på ett bidrag i den ena appen och sedan fortsätta rösta på samma bidrag i den andra appen. Det går inte att rösta fler än 5 gånger per bidrag i en omgång eller semifinal från samma användarkonto.

SVT1 och SVT Play lördag 5 mars kl 20:00

Foto: Janne Danielsson, SVT