GALA magasin
You Are Reading
Ny säsong för isländska dramaserien Stella Blómkvist
0
Film & TV

Ny säsong för isländska dramaserien Stella Blómkvist

Stella

Nordic Entertainment Group gör en ny säsong av den framgångsrika isländska dramaserien och Viaplay-originalet Stella Blómkvist. Produktionen är redan i full gång på Island och titelrollen spelas även denna gång av Heida Reed. Andra säsongen av Stella Blómkvist kommer visas på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och Baltikum.

Stella Blómkvist är Viaplays första isländska originalserie där den första säsongen hade premiär 2017. Heida Reed (BBC:s Poldark) spelar återigen huvudrollen som den smarta, hänsynslösa försvarsadvokaten Stella Blómkvist med en försmak för fin whiskey. Med Reykjavik som bas tar hon till sina egna speciella metoder för att skipa rättvisa. Men när hon blir involverad med några av Islands mäktigaste politiska profiler står Stella plötsligt inför en serie dramatiska nya fall som tvingar henne att tänja på sina gränser, och lagen, till det yttersta.

– Stella betyder stjärna och den här djärva och okonventionella serien är en av de starkast lysande bland isländska dramasatsningar idag. Att investera i unika lokala berättelser är en prioritet för NENT Group på alla marknader. Viaplay har förändrat Islands streamingmarknad sedan lanseringen i våras och vi har bara börjat, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Stella Blómkvist är baserad på de bästsäljande böckerna med samma namn. Den första boken släpptes 1997 och än i dag håller författaren, som skriver under pseudonym, fortfarande sitt riktiga namn hemligt. Dramaserien är regisserad av Óskar Thór Axelsson (Black’s Game) och Thora Hilmarsdóttir (The Valhalla Murders).

Den andra säsongen består av sex avsnitt och är ett samarbete med isländska Siminn TV och produceras med stöd från Icelandic Film Center och det islädska Industri- och utvecklingsdepartementet.