GALA magasin
You Are Reading
Rekordlång direktsändning av presidentvalet i USA
0
Film & TV

Rekordlång direktsändning av presidentvalet i USA

Presidentval USA

USA:s presidentval den 3 november kommer hårdbevakas av TV4 med rekordlång direktsändning under 37 timmar, som leds av erfarna programledare, experter och USA-korrespondenter.

– Vår samhällsjournalistik bär redan en stor del av dygnet i TV4, så vi vet att tittarna är med oss. I det här specialprogrammet erbjuder vi en rik palett av experter som kan ge kunskap och fördjupning. Vi tror att det är extra viktigt i det här valet att hjälpa tittarna att förstå hur valresultatet kommer att påverka världen, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för aktualitetsprogram på TV4.

TV4 kommer under hösten rikta strålkastarljuset på det 59:e presidentvalet i USA, som står mellan sittande president Donald Trump (Republikanerna) och Joe Biden (Demokraterna). TV4Nyheterna, Nyhetsmorgon, Efter Fem och Malou Efter Tio kommer löpande bevaka primärval, debatter och upptrappningen i valrörelsen.

Höjdpunkten blir TV4:s extrainsatta valsändning som drar igång klockan 05.45 den 3 november och pågår fram till 19.00 den 4 november. Fyra rutinerade programledarpar kommer turas om att hålla i den 1,5 dygn långa sändningen.

Till sin hjälp har de expertkommentatorerna Marcus Oscarsson, Rolf Porseryd och Elisabet Frerot som analyserar de senaste siffrorna, kandidaternas valkampanjer och andra intressanta händelser under valrörelsen. På plats i USA befinner sig korrespondenterna Ann Tiberg, Stefan Borg samt Tomas Kvarnkullen som rapporterar live med senaste nytt från New York och Washington, D.C.

– Det här ödesvalet är mer dramatiskt än på många år och dessutom väldigt polariserat. Därför är det viktigt med en nyanserad bevakning där vi analyserar valkampanjer, debatter och de senaste siffrorna. Det ska bli spännande att få bevaka denna världshändelse live tillsammans med tittarna, säger programledare Jenny Strömstedt.

Upplägg för TV4:s USA-valsändning (med reservation för ändringar)

05.45 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 16.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

16.00 – 22.00 Tilde de Paula Eby & Thomas Ritter

23.00 – 06.00 Anna Lindmarker & Martin Järborg

06.00 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 15.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

15.00 – 19.00 Tilde de Paula Eby & Thomas Ritter

 

Foto: Daniel Stigefeldt/TV4