GALA magasin
You Are Reading
En resa in i det mörkaste av Shetland
0
Film & TV

En resa in i det mörkaste av Shetland

Ny säsong och ny kommissarie i huvudrollen i populära serien Shetland. Ruth Calder från London Metropolitan Police återvänder till sin barndoms Shetland för att leta efter ett vittne till ett mord. I rollerna: Ashley Jensen, Alison O’Donnell, Steven Robertson, Lewis Howden, Annie Kidd med flera.

Ruth Calder (Ashley Jensen) återvänder hem till Shetland efter 30 år i London och måste samarbeta med Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell) i den åttonde säsongen av Shetland.

Kriminalkommissarie Jimmy Perez (Douglas Henshall) lämnade poliskåren och Shetland när det sista avsnittet av den åttonde säsongen avslutades. Nu leder Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell) arbetet på polisstationen i Lerwick, dit kriminalkommissarie Ruth Calder (Ashley Jensen) kommer för att hämta ett vittne.

Ruth Calder (Ashley Jensen) återvänder hem till Shetland efter 30 år i London. Hon ska föra ett vittne i ett gängmord till den brittiska huvudstaden, något som visar sig vara betydligt mycket mera komplicerat än vad hon tror. Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell) tvingas lägga fallet med stympning av djur åt sidan för att hjälpa Ruth Calder och tillsammans gör de en resa in i mörka skrymslen i både Shetlands förflutna och nutid, som också blir ett test på deras nya partnerskap.

Som tidigare är Shetlandserien baserad på Ann Cleeves romaner och manus till den åttonde säsongen har skrivits av Paul Logue (Death in Paradise), Denise Paul (Doctor Who) och Vivienne Harvey (Harlots). För regin svarar Andy Newbery och Guilia Gandini.

I rollerna:
Alison ”Tosh” McIntosh Alison O’Donnell
Ruth Calder Ashley Jensen
Sandy Wilson Steven Robertson
Billy McCabe Lewis Howden
Cora McLean Anne Kidd
Alex Grant Conor McCarry
Donnie Angus Miller
Burns Eubha Akilade
Kieran Quinn Barry O’Connor
Stella Quinn Dawn Steele
Harry Lamont Tibu Fortes
Grace Bain Phyllis Logan
m fl

SVT Play lördag 3 februari kl 02.00 och i SVT1 kl 21.30 samma kväll: Shetland, säsong 8 (1:6)

 

Foto: Foto: Silverprint Pictures/BBC Pictures