GALA magasin
You Are Reading
Ny programledare i Morgonstudion – Alexander Letic
0
Film & TV

Ny programledare i Morgonstudion – Alexander Letic

Alexander

Under vintern och våren 2022 kommer nyhets- och kulturprogramledaren Alexander Letic att kliva in som en av programledarna i Morgonstudion. Han vikarierar för ordinarie programledare Carolina Neurath, som fortsätter sitt arbete som programledare för Ekonomibyrån.

SVT

Alexander Letic kommer att programleda Morgonstudion tillsammans med Pelle Nilsson. Karin Magnusson och Ted Wigren är det andra programledarparet.

– Jag är så glad för att Alexander Letic nu ska leda Morgonstudion tillsammans med Pelle Nilsson. Det är första gången som vi valt att para ihop två män och jag tycker det ska bli spännande att se hur de utvecklas ihop. Två kvinnor ser vi ganska ofta och jag tycker det är dags att få se två män ihop. Tror det är bra att vi inte automatiskt tänker att det ska vara en man och en kvinna i ett ”programledarpar”, säger Judit Ek, nyhetschef på Morgonstudion.

– Det känns extra spännande att få vara en del av Morgonstudion eftersom vi nu går in i ett valår. Det innebär att många av framtidens makthavare, generation Z (red.anm: personer som växt upp efter millennieskiftet), ska få rösta för första gången och min förhoppning är att jag ska kunna bära med mig deras perspektiv i intervjuer och samtal, säger Alexander Letic.

Alexander Letic är känd från bland annat podcasten Sekter och har under flera år jobbat som programledare på Sveriges Radio. 2019 började han som programledare för Kulturnyheterna och är programledare för direktsändningar från SVT Nyheter. På nyårsafton 2021 ringde han in det nya året tillsammans med Jill Johnsson i Tolvslaget på Skansen.

Alexander Letic tar plats i Morgonstudion onsdag 9 februari kl 06.00.
SVT Play och SVT1 varje vardagsmorgon kl 06.00-09.10: Morgonstudion

Foto: Janne Danielsson/SVT