GALA magasin
You Are Reading
Carina Berg och Pernilla Wahlgren är årets värdar för Barncancergalan
0
Film & TV

Carina Berg och Pernilla Wahlgren är årets värdar för Barncancergalan

Carina Berg och Pernilla Wahlgren

Barncancergalan – det svenska humorpriset sänds måndag den 27 september direkt från Berns i Stockholm och för sjätte året i rad leder Carina Berg galan, men får detta år sällskap av Pernilla Wahlgren. Vid den stora direktsända galan hyllas och prisas Sveriges komiker, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

– Det är väldigt hedrande att få leda Barncancergalan eftersom att det för mig är årets viktigaste gala. Om det är något jag månar om är det barn och deras välbefinnande, samtidigt som jag jobbar med humor så den blandningen passar mig perfekt, säger Pernilla Wahlgren.

– Det känns jätteroligt att göra det här tillsammans med Carina. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra och att vi är bra på att kombinera allvar med humor.

Dessutom är det första gången duon jobbar tillsammans.

– Att få leda ihop med Pernilla är som en dröm. Tänk om 12-åriga Carina hade fått veta det, då hade jag svimmat, säger Carina Berg och fortsätter:

–Det här är första gången som vi jobbar ihop, det känns jättekul. Hon är en av de roligaste, varmaste människorna som finns och hon sprider så mycket god feeling omkring sig så det ska bli så härligt att göra det här tillsammans med henne.

Skratta – för barnens skull
Barn skrattar enligt forskning i genomsnitt 400 gånger varje dag. Men när man själv, eller någon som står en nära, drabbas av en svår sjukdom kan det vara svårt att hitta sitt skratt. I september kommer därför Barncancergalan – det svenska humorpriset tillbaka för att prisa och hylla de människor som fått oss alla att skratta som mest och skönast under året som gått.

Tusentals engagerade tittare anmälde sig som Barnsupportrar vid förra årets gala, vilket på sikt ger 35 miljoner kronor till barncancerforskningen.

Det svenska humorpriset delas ut i åtta kategorier:

Årets humorprogram (röstas fram av huvudjury)
Årets komedi (röstas fram av huvudjury)
Årets manliga komiker (röstas fram av huvudjury)
Årets kvinnliga komiker (röstas fram av huvudjury)
Årets humorpodd (röstas fram av huvudjury)
Det svenska humorprisets hederspris i Gösta Ekmans minne (röstas fram i arrangörsgruppen)
Årets humorklipp (röstas fram av Aftonbladets läsare)
Barnens pris – (röstas fram av en separat barnjury)

Barncancergalan sänds måndag den 27 september kl. 20.00 direkt från Berns i Stockholm på Kanal 5 och Discovery+.

Foto: Linus Hallsénius, discovery+