GALA magasin
You Are Reading
Ny elegant vas i Squeeze-serien
0
Inredning & prylar

Ny elegant vas i Squeeze-serien

Under våren 2024 utökar Orrefors den populära Squeeze-serien av Lena Bergström med en ny större och iögonfallande vas. Vasen i tre färgställningar har en höjd på 500mm och ger ett både mäktigt och elegant eftertryck till serien som först introducerades 1997 och sedan återlanserades 2020.

Som många andra nydaningar föddes idén till Squeeze av en tillfällighet. Under arbetet med en helt annan form tappade Lena Bergström kontrollen över det glödheta, sega glaset så att det uppstod en asymmetrisk inbuktning. Det skenbara misslyckandet vändes till sin motsats och blev inspirationen till Squeeze – och nu görs samma process högst medvetet. De klämda linjerna bryter symmetrin och bidrar samtidigt med en tydlig funktion: blombuketten du ställer i vasen hålls ihop. Den står samlad istället för spretande, även med bara några enstaka stjälkar.

Den nya större Squeeze-vasen förstärker Bergströms unika koncept, formgivning och presentation med ytterligare dimension och emfas på både produkt- och serienivå. Vasen lanseras i tre färger – Klar, Midnight Blue och Sunset Brown – och utgör ett lika spännande som tidlöst tillskott till nuvarande vassortiment om tre storlekar (180mm, 230mm och 340mm).

”Squeeze är verkligen ett levande exempel på hur spännande, oförutsägbart det är att jobba med glas,” säger Lena Bergström. ”Inte bara i vasseriens unika uttryck som uppkom genom att utnyttja ett misstag utan även hur Squeeze grundidé och design tar ny skepnad i nya utföranden.”

”Squeeze i likhet med många av Lena Bergströms serier i Orrefors ger en unik känsla av varaktig energi,” säger David Carlson, Creative Director på Orrefors. ”Det är inspirerande att tillsammans med Lena kontinuerligt förädla den framgångsrika serien Squeeze som en del av Orrefors förflyttning mot en yngre konsument.”

Produktinformation:

Storlek: 500mm

Färger: Klar, Midnight Blue, Sunset Brown

Pris: 4 000 kr (Klar); 4 500 kr (Midnight Blue, Sunset Brown)

Den nya vasen i Squeeze-serien lanseras under våren 2024 med utvalda återförsäljare och på orrefors.se med start 11 mars.