GALA magasin
You Are Reading
Nu släpps Sofie Sarenbrants ”Själsfränden”
0
Boktips

Nu släpps Sofie Sarenbrants ”Själsfränden”

Nu släpps Själsfränden, den tionde delen i Sarenbrants omåttligt populära serie om kriminalinspektör Emma Sköld. Boken tar upp högaktuella ämnen som suicid och filicid.

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. Hur ska Emma hindra henne från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även hennes spädbarn.

”Förra sommaren åkte jag över Västerbron och såg en person som stod på fel sida om räcket”, säger Sofie Sarenbrant. ”Efteråt snurrade tankarna. Vad får en människa att välja döden? Och tänk om det inte är frivilligt, utan att ett brott ligger bakom beslutet. Där någonstans föddes idén till Själsfränden.”

I Själsfränden väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

– Jag blir lika tagen av mottagandet för varje bok av Sofie Sarenbrant”, säger förlagschef Claes Ericson. Märkligt egentligen, eftersom jag vid det här laget vet att hon levererar spänning av absolut högsta klass.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Syndabocken, Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger.

Foto: Magnus Ragnvid