GALA magasin
You Are Reading
De Vet Du släpper drinkbok
0
Mat & dryck

De Vet Du släpper drinkbok

Musik- och humorgruppen De Vet Du har nått stora framgångar med hundratals miljoner spelningar på Spotify och med hundratusentals följare i olika sociala medier. Nu släpper de boken De Vet Du: Drinkar och groggar som alla kan göra, där de levererar de bästa tipsen för förkrök och fest, tar med läsaren in i logen och berättar historierna om drinkarna och hur de skapas. Boken släpps idag.

– Det är ju kul med bra och goda drinkar, men när man sitter hemma och funderar på vad man ska dricka en kväll och googlar recept, kommer ofta krav på en massa specialingredienser och så tappar man suget att hålla på. Då är det nice att ha tips som inte är så svåra och mer roliga och enkla, med ingredienser som går att hitta i en vanlig mataffär. Man vill bara kunna blanda nån drink snabbt och enkelt, inte stå och shaka och fixa med äggviteskum och grejer. Vi vill ge folk något som alla kan göra enkelt, som blir gott och KUL!, säger grabbarna i De Vet Du.

 

Med närmare 200 000 prenumeranter på Youtubekanalen, där många inslag ägnas åt drinkar, förvånar det nog ingen att grabbarnas DM fylls av frågor, funderingar och undringar kring just förfest, drinkar och partystämning. Nu tar för första gången Chris, Johan och Tor bladet från munnen, drar historierna och visar hur man gör de allra bästa drinkarna för en lyckad fest. Fyll upp till ytspänning och höj glasen!

– På Spritz Lit har vi blivit kända och vunnit ett antal priser för böcker som tar cocktailen till nya mixologiska höjder. Därför kändes det nästan som ett ingripande från gudarna när De Vet Du hörde av sig med raka motsatsen, partydrinkar som är enkla, goda och kommer med perfekt party-garanti. På alla sätt uppfriskande!, säger Hans-Olov Öberg, förlagschef på SpritzLit.

 

”Tropical Thundersh. Första gången vi avnjöt den här drinken var tillsammans med våra polare i musikgruppen Bolaget. En klassgrogg som går hem hos de flesta. Ska man säga drinknamnet högt så är det viktigt att man betonar sh-ljudet på slutet, om man vill säga det rätt alltså. Blundar man och tar en iskall klunk av Tropical Thundersh kan man nästan höra fåglarna i den tropiska regnskogen sjunga sin PARNINGS-SÅNG. Den sången är ganska lik när Tor sjunger, faktiskt.”

– ur boken.

De Vet Du är en svensk musik-och humorgrupp som består av de tre vännerna Johan Gunterberg, Christopher Martland, Tor Wallin. Nyligen gjorde även medlemmen DJ Hunk comeback, efter att ha lämnat gruppen 2021. De tillhör den sällsynta skaran artister i Sverige som har fler än 200 miljoner lyssningar på Spotify och fler än 100 miljoner visningar på Youtube. Utöver musiken driver de även podden ”Chilla med De Vet Du”. I sommar åker de ut på turné till 25 olika städer, och kommer bland annat att spela på Gröna Lund 6/6.

 

De vet du: Drinkar och groggar som alla kan göra ges ut av Spritz Lit.

Foto: Hans-Olov Öberg