GALA magasin
You Are Reading
Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn gör huvudrollerna i ”Nattryttarna”
0
Film & TV

Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn gör huvudrollerna i ”Nattryttarna”

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn gör huvudrollerna i C Mores och TV4:s dramasatsning ”Nattryttarna”. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter i Sverige under 1990-talet. Nattryttarna spelas in hösten 2021 och beräknas ha premiär hösten 2022.

”Nattryttarna” är en överlevnadshistoria och bygger på vittnesmål från de händelser som inträffade på ett ridcenter där unga flickor utnyttjades av en känd hästprofil som också hade sin familj boende på gården. För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott.

I dramaserien ”Nattryttarna” får tittarna följa fyra kvinnor med olika relationer till mannen som driver ridcentret. Huvudrollerna görs av Jonas Karlsson som spelar rollen som hästprofilen tillika pappan i familjen och Hanna Ardéhn som spelar hans äldsta dotter.

– Det här är en väldigt svår men samtidigt viktig roll för mig att få gestalta. Det är en berättelse där den enes maktmissbruk leder till andras maktlöshet. Hur någon med enorm status och ställning kan förvandlas till sin egen omgivnings skräck. Det här ska inte få hända och jag hoppas att tittarna blir lika uppslukade av berättelsen som jag blev av manuset, säger Hanna Ardéhn.

”Nattryttarna” kommer att bli en serie om åtta avsnitt som kommer att ha premiär på C More hösten 2022.

– Det här är en berättelse som berör människor och behandlar det mest obehagliga man kan föreställa sig. Det är viktigt för oss att belysa hur något så fruktansvärt kan förekomma men också förhindras. Det är sällan man får möjligheten att arbeta med produktioner som är så fängslande, omskakande och samtidigt inspirerad av sanna berättelser. Jag är övertygad om att den cast vi har med oss kommer att göra den uppgiften rättvisa, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör TV4 och C More.

Foto: Johannes Berner