GALA magasin
You Are Reading
Mytomanen av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade ljudbok på Storytel
0
Boktips

Mytomanen av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade ljudbok på Storytel

Sofie Sarenbrandt

Det har varit ett speciellt år, präglat av pandemin, och många har sökt sin tillflykt till böckernas värld. Den ljudbok som Storytels användare lyssnat mest på under året som gått är Sofie Sarenbrants ”Mytomanen”, den åttonde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. En pojke hittas mördad vid ett motionsspår i Bromma. Vem ljuger och vem talar sanning?

”Tack alla lyssnare! Det är fantastiskt att Mytomanen kunde ta sig hela vägen till toppen, med tanke på hur många otroligt bra böcker som har släppts i år. Ett väldigt speciellt år i pandemins tecken, där litteraturen har spelat en viktig roll för många som behövt en verklighetsflykt”, säger Sofie Sarenbrant.

Boken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf, som är årets näst mest lyssnade inläsare.

”Jag är väldigt stolt över att Mytomanen har nått ut till så många och erbjudit underhållande spänning i dessa tider”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare både 2019 och 2020. Hennes böcker har sålt i närmare 3 miljoner exemplar i 15 länder. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. Syndabocken var årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Mytomanen släpptes i maj 2020 och är snart uppe i en miljon lyssnade timmar. I maj 2021 kommer Skyddsängeln, den nionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld.