GALA magasin
You Are Reading
Pascal Engman och Johannes Selåker släpper ny spänningsserie
0
Boktips

Pascal Engman och Johannes Selåker släpper ny spänningsserie

Pascal Engman

Författarna Pascal Engman och Johannes Selåker släpper ny kriminalroman på Bokförlaget Forum. Till minne av en mördare är första delen i spänningsserien Skymningsland. En bladvändare som utspelar sig den heta sommaren 1994, strax efter Mattias Flinks vansinnesdåd.

Pascal Engman och Johannes Selåker:
– Den här berättelsen pratade vi om under våra sena kvällar som 25-åringar, när vi arbetade tillsammans på Expressen och drömde om att skriva böcker. Till minne av en mördare, den första delen i serien Skymningsland, är en historia om ett Sverige i förändring, som utspelar sig under en sommar som väldigt många svenskar har en oerhört stark relation till. Vi vill kasta läsarna tillbaka till de mytologiserade, kokheta månaderna där fotbollslandslaget skördade framgångar i USA, samtidigt som Mattias Flinks vansinne fortfarande kastade en skugga över Sverige. Det är ett helt annat Sverige, en helt annan tid, som många av oss fortfarande minns. Vi är oerhört stolta över att Forum bara hörde talas om berättelsen och genast beslöt sig för att storsatsa på den.

Bok

Om boken:
True detective möter Jakten på en mördare i ett kokhett Sverige, VM-sommaren 1994. I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera offer som mördats med samma tillvägagångssätt. Det faller på den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf att hitta mördaren. Till sin hjälp har han Vera Berg – en korrupt kvällstidningsreporter som är på flykt från sin före detta kille och hans MC-gäng. Huvudmisstänkt blir filmstjärnan och suputen Micael Bratt, men både Vera och Tomas misstänker att den skyldiga finns närmare inpå utredningen. ”Till minne av en mördare” är första delen i en ny serie av Pascal Engman och Johannes Selåker.

Till minne av en mördare utkommer på 1 mars 2022.

Om författarna:
Pascal Engman är författare och journalist. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av både kritiker och läsare, och hans böcker om Vanessa Frank har gjort honom till en av Sveriges mest populära kriminalförfattare.

Johannes Selåker är författare och journalist med bakgrund på Aftonbladet, Expressen och Aller Media, där han varit såväl nyhetschef som redaktionschef. Han var också ansvarig för några av de stora me too-granskningarna 2017. Han debuterade med spänningsromanen Förstfödd (2020).

 

Foto: Gabriel Liljevall