GALA magasin
You Are Reading
Hilda Kirkhoff är vinnare av Hela Sverige bakar 2020
0
Boktips

Hilda Kirkhoff är vinnare av Hela Sverige bakar 2020

Hilda

Hilda Kirkhoff från Båstad tog hem segern i årets säsong av Hela Sverige bakar. I och med vinsten ger hon nu ut boken ”Hildas drömmar & andra bullar” på Bonnier Fakta. I boken, som är fylld med inspirerande recept på bröd, kakor och fina desserter, delar Hilda med sig av sin passion för bakning.

I boken Hildas drömmar & andra bullar bjuder Hilda in oss till sitt familjehem i Båstad. Bullar, drömmar och loppisfynd blandas med mammas keramik och solrosor. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept och klassiska favoriter med Hildas egen twist. Men garanterat inga tårtor. Välkommen till Hildas rosettprydda värld som innehåller allt från frukostfrallor och Bao buns till mormors kringlor och chokladpraliner. En bakbok helt enligt Hildas filosofi – alla ska kunna baka och det ska vara kul.

– Tack vare Hela Sverige bakar har jag förstått vad det är jag brinner för: att inspirera människor att hitta kärleken till bakning. Kan jag få någon att känna samma kärlek som jag för detta fina hantverk – då har jag vunnit högsta vinsten! Säger Hilda.

Om Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff är 26 år, uppvuxen i Båstad men bor numera i Göteborg. Hon har en stor passion för bakning och matlagning och är 2020 års vinnare av Hela Sverige bakar, där hon bland annat hyllades för en tårta i form av en svan. Trots det gillar hon inte alls att baka tårtor utan bakar helst klassiska recept med en twist. Filosofin är att alla ska kunna baka efter hennes recept så länge det görs med kärlek. Idag drömmer Hilda om att få arbeta med bakning på heltid men var, när och hur får framtiden utvisa. En sak är säker, hon har äntligen förstått vad det är hon vill satsa på.

Boken utkommer på Bonnier Fakta den 10 december 2020.