GALA magasin
You Are Reading
Frihetsfest och världens alla rosor till Ukraina!
0
Blogg - Therése Neaimé

Frihetsfest och världens alla rosor till Ukraina!

Sitter på jobb. Med en länge efterlängtad frihetsfest färsk i minnet. Regi event fixare Alexander Erwik och designern Peter Englund. En underbar fest då skratten och de länge efterlängtade kramarna förgyllde kvällen. Att göra det där lilla extra i vardagen. Att ta sig den där tiden att visa de i sin omgivning att man älskar dem. Att återigen få klä sig sina finaste festkläder och dra ut i natten. Tack till er som låter kreativitet flöda. För det magiska i att låta en blomstervägg få bli center of attention och på det sättet rama in detta event i just frihetens tecken. Visste du tillexempel att 100 röda rosor betyder ”Jag kommer alltid vara din”. Eller ”total hängivelse”.  Vad betyder då inte en hel vägg fylld av rosor?

Jag tänker att det betyder att vi måste fortsätta att tro på det vackra och goda i livet. Att på något sätt försöka behålla vår tillit. Att till varje pris försöka hålla kvar vår totala hängivelse till varandra och livet.

Just idag blåser det extra ute i världen igen. Svårt att förstå hur makt och törsten efter ännu mer makt kan styra människor så totalt. Att, trots att en hel värld skriker NEJ, ändå besluta att gå helt sin egen väg. En väg där så många oskyldigas liv äventyras. Hur är detta möjligt år 2022?  Har vi inte lärt oss mer än så av världshistorien? Att liv är mer värda än makt. Alltid. Men nej, tyvärr är det nog inte så. Vi har precis kommit ur det värsta i en pandemi som länge hållit världen stången. En pandemi och ett samhällsfenomen som under sin framfart även försökte lärde oss att göra skillnader på människor. För och emot. En väntad bieffekt när mänskligheten så tydligt tvingas till ett val. Kanske hade det varit lättare om valet för eller emot aldrig hade behövt göras!?

Min tanke går återigen tillbaka till rosornas betydelse. Tänk om vi i stället kunde fokusera på det vackra och kärleken i vår omgivning. Att liksom låta folk få sköta sitt eget. Lita på att var och en tar rätt beslut för den egna personen. Att endast fokusera på att lyfta varandra. Att ödsla med vår kärlek. Alltid. För vad är alternativet?

En dag som denna väljer jag att fortsätta tro på ordet ”tilltro” i ordets rätta bemärkelse. En tro på att det goda segrar. Trots att det just idag inte ser så bra ut. Har sagt det förut och skriver det igen. Så länge vi har livet har vi allt. Mitt hjärta är med den ukrainska befolkningen idag. Och många dagar framåt. Min förhoppning är vi inom kort ändå ska ha möjligheten att fira även er frihet. Med en sällan skådad och oförglömlig frihetsfest i just rosornas tecken.

Kärlek Tess

Tusen tack bästa Cawa Media för fantastiska bilder som lika effektfullt som alltid summerar en minnesrik kväll.

Mer bilder från kvällens event och Cawa Media nedan:

https://cawamedia.wordpress.com/2022/02/10/frihetsfest-2022-02-10/?fbclid=IwAR1VoOcZMmPNZD4YYcPE4eJ08i9_aZ0j11RGszmYHh0daXZm4o-r6bcbW_s

#frihetsfest #erwikcommunication #peterenglundepicproductions #cawamedia

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."