GALA magasin
You Are Reading
Mello 2022: Anders Bagge har oddsen på sin sida
0
Nöje

Mello 2022: Anders Bagge har oddsen på sin sida

Anders Bagge

Inför Melodifestivalens tredje deltävling pekar Unibets odds på att Anders Bagge och Lancelot kan räkna med varsin finalbiljett, medan Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky går vidare till semifinal.

Det har blivit dags för deltävling nummer tre i årets upplaga av Melodifestivalen och startfältet bjuder på flera välbekanta namn, inte minst musikproducenten och Idol-domaren Anders Bagge som debuterar som artist i Mellon. Enligt oddsen från Unibet kommer Bagge gå rakt genom rutan hela vägen till finalen med låten ”Bigger Than The Universe”.

Den andra klara förhandsfavoriten i startfältet stavas Lancelot. I höstas släppte han debutsingeln “Fördärvad” och nu ställer han upp i Melodifestivalen med låten ”Lyckligt slut” som han har skrivit själv.

– Både Anders Bagge och Lancelot spelas till riktigt låga odds att gå direkt final. Just nu ser det inte ut som att någon av de andra artisterna i den tredje deltävlingen skulle kunna utmana tätduon och ge sig in i matchen om finalbiljetterna, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

De deltagare som tippas få en ny chans i semifinalen är Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky. Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker har rönt internationella framgångar som låtskrivare och till och med fått regeringens hedersomnämnande för insatser inom musikexport. Nu ställer hon upp i Mellon med en riktig popdänga. Lisa Miskovsky har många strängar på sin lyra – musiker, programledare och sportkommentator är bara några av dem. Lisa tävlade i Melodifestivalen 2012 och tog sig då direkt till final med ”Why start a fire”. Tio år senare är hon tillbaka med låten ”Best To Come”.

I den tredje deltävlingen återfinns även Linda Bengtzing som gör sin åttonde Mello, vilket innebär rekord – ingen annan soloartist har medverkat lika många i Melodifestivalen. Men trots låttiteln ”Fyrfaldigt hurra!” ser det inte ut som att Linda får fira med en finalplats.

Unibets odds på Melodifestivalen 2022 att gå direkt till final från tredje deltävlingen:

Anders Bagge
Anders Bagge 1.30

Lancelot Hedman
Lancelot 1.40
Cazzi Opeia 3.75
Lisa Miskovsky 4.50
Faith Kakembo 8.00
Linda Bengtzing 10.00
Tribe Friday 18.00

Foto: Janne Danielsson, SVT