GALA magasin
You Are Reading
Malta – medelhavets juvel
0
Resor

Malta – medelhavets juvel

Alla löpare, idrottare och löpningentusiaster, ta chansen att vara en del av en episk resa genom 7000 års historia samtidigt som ni njuter av den fantastiska Medelhavskusten. Den efterlängtade tredje upplagan av La Valette Marathon, ett hel- eller halvmaratonlopp, kommer äga rum den 24 mars 2024 på Malta, som ofta kallas ”Medelhavets juvel”.


La Valette Marathon by Corsa är inte bara ett lopp, det är en upplevelse som kombinerar spänningen i att springa med en fängslande resa genom Maltas rika kulturarv. Maratonsträckan tar deltagarna förbi medeltida befästningar och ikoniska landmärken och löpare följer en helt kustnära rutt som är certifierad av Association of International Marathons and Distance Races (AIMS). Detta maraton ger deltagarna möjlighet att fördjupa sig i denna förtrollande värld samtidigt som de utövar sin passion för löpning.

Med sina 7000 år av historia är Malta som ett friluftsmuseum. När löparna tar sig fram längs kuststräckan kommer de också att få se hisnande vyer över Medelhavet och dess kristallklara vatten som glittrar under den maltesiska solen. Maltas vackra natur kommer att vara deras ständiga följeslagare, och dessutom lockar det härliga vädret i mars med en medeltemperatur på 17 grader.

La Valette Marathon erbjuder alternativ för både erfarna maratonlöpare och de som vill erövra sitt första halvmaraton. Oavsett om det är 42 kilometer eller 21 kilometer kommer deltagarna att få uppleva Maltas magi. För dem som är ute efter en annorlunda utmaning erbjuder La Valette Marathon också löparlag som är intresserade av stafett, och de som vill njuta av utsikten i en långsammare takt med sitt 21 kilometer långa Walkathon. Utöver själva loppet är La Valette Marathon en hyllning till sammanhållning och anda. Löpare från olika bakgrunder kommer att samlas för att dela stunder av triumf och skapa kontakter som sträcker sig bortom mållinjen.

Malta är den perfekta platsen för detta extraordinära evenemang. Dess historia, kultur och naturliga skönhet gör det till en destination som ingen annan. Så oavsett om du är en tävlingsinriktad maratonlöpare, en vanlig löpare eller bara en äventyrare som söker en unik upplevelse, markera den 24 mars 2024 i din kalender och följ med oss till hjärtat av Medelhavet för La Valette Marathon. Gå till www.lavalettemarathon.com för mer information och för att anmäla dig till detta oslagbara evenemang.

Foto: Malta Tourism Authority