GALA magasin
You Are Reading
Maja Nilsson Lindelöf om att vara ny ambassadör för L’Oréal Paris
0
Intervju

Maja Nilsson Lindelöf om att vara ny ambassadör för L’Oréal Paris

Loreal

De flesta känner till 27-åriga Maja Nilsson Lindelöf som framgångsrik influenser medan andra känner till hennes som fru till fotbollssproffset Victor Nilsson Lindelöf. Nu har Maja fått det prestigefulla uppdraget som L’Oréal Paris ambassadör. Här berättar hon om drömmen som blivit verklighet, hur kvinnor kan bli bättre på att stärka varandra och vilka produkter som är hennes personliga favoriter.

Du är den lokala ambassadören för L’Oréal Paris i Sverige, hur känns det?
– Jag är så otroligt stolt över att vara L’Oréal Paris ambassadör. Jag personligen har använt L’Oréals produkter sedan jag var tonåring så det är verkligen en stor dröm för mig att just jag får vara deras ansikte utåt i Sverige. Jag får ofta nypa mig i armen.
Har din uppfattning om varumärket förändrats sedan du började arbeta med L’Oréal Paris?
– L’Oréal Paris har många fler produkter än vad man tror och det kommer ofta nyheter som jag älskar att testa. Alltifrån guldiga eyeliners till blåa ögonskuggor till nya mascaror för mina olika looks. Främst upplever jag att det är väldigt bra produkter för en väldigt bra peng. Sen har jag även fått lära mig mer om deras varumärke och framförallt deras syn på Female empowerment vilket verkligen inspirerar mig.
Vad betyder den ikoniska slogan ”Because I’m worth it – För det är jag värd ” för dig? – har du minnen från det när du var yngre?
– Det har väl alla minnen ifrån tänker jag? Jag minns iallafall att jag har hört det sedan jag var ung. Jag har verkligen jobbat på mig själv och att se mitt egna värde och det känns så fint att få vara ambassadör för ett företag som står för samma slags värderingar. Att tro på sig och att tro på sitt egna värde.
Female Empowerment
Vad betyder female empowerment för dig och vad vill du förmedla till andra kvinnor?
– Det betyder väldigt mycket. Jag har alltid haft en ganska så bestämd röst när det kommer till detta och det jag vill göra via mina kanaler är att uppmuntra andra kvinnor, unga som äldre till att våga använda sin röst. Det är ibland väldigt läskigt och man kan hamna i obekväma konversationer eller situationer men jag tror att det är så vi tillsammans skapar en förändring. Pratar man inte om det så kommer det ju att vara som det alltid har varit tänker jag.
Vilka kvinnor inspirerar dig mest?
– Många! Jag blir väldigt inspirerad när jag ser hur andra entreprenörer i min bransch lyckas med sina mål, även när jag kikar in på mina följares flöden där man tydligt ser att de vågar stå för dem dem är. Sen har min mamma alltid inspirerat mig, och framförallt stöttat mig att våga stå för det jag tycker.

Hur kan vi bättre stärka kvinnor?
– Genom att sluta se varandra som konkurrenter! Jag tror att om man är trygg i själv så vågar man se förbi den där tävlingskänslan man kan få och istället enbart genuint bli inspirerad. Jag tror även att vi måste bli bättre på att hylla varandra, såväl i vardagen som i jobbet. Gör en annan kvinna något bra, säg det till henne. Tillsammans är vi ju verkligen starka, det är någonting jag har märkt på mina sociala kanaler. Jag och mina följare har åstadkommit fantastiska saker tillsammans.
Att vara sig själv
– Vad hjälpte dig att forma din självkänsla och hur jobbar du med ditt självvärde?
Jag tror att jag alltid har varit ganska så bestämd i mina åsikter, envis och ibland lite jobbig. Och desto äldre jag blev desto mer förstod jag hur viktigt det var att stå för sitt egna värde och sina egna tankar. Jag fick också höra i många år att mycket jag tog mig för var tack vare min man vilket bara gjorde mig ännu mer motiverad och bestämd att verkligen förstå mitt alldeles egna värde.
Vad/Hur gör du för att boosta ditt självförtroende?
– Jag är duktig på att klappa mig själv på axeln. När jag har åstadkommit någonting, stort som litet så påminner jag mig själv om det. Jag kanske köper en liten symbolisk present till mig själv, tar ett långt varmt bad där jag bara tänker på vad jag har åstadkommit eller så säger jag till mig själv ”bra jobbat”. Det har gjort att jag känner en tacksamhet över mig själv vilket i sin tur har gett mig ett bättre självförtroende.
Vad är ditt livsmotto?
Det här går också över. Det påminner mig att även det värsta, på något vis, går över tillslut.
Berätta en sak om dig själv som ingen annan vet?.
– Jag tar alltid av mig strumporna så fort jag kommer innanför dörren.

”Skönheten sitter i att vara lycklig” 

Vad får dig att känna dig vacker?
– När jag är lycklig och lugn i mig själv så känner jag mig vacker. Det har jag förstått efter många år med ångest. Att så mycket av skönheten sitter i att vara lycklig.
Vad betyder self-care för dig och vilken betydelse har skönhetsprodukter i ditt liv?
– Det är en stund för mig själv i mitt annars ibland ganska så kaotiska liv. Jag tar mig tiden att vara ensam och i lugn och ro ta hand om mig själv. Och det jag tror att just mina skönhetsprodukter bidrar med är känslan av att jag tar hand om mig själv. Att smörja in sig med en nattkräm eller lägga på sig en fin sminkning är lite som ett ta en varm kopp te en kall höstkväll.
Kan du beskriva de olika lookerna du skapade för Eye Am-kampanjen och din idé bakom?
I am me: Jag tycker att det är viktigt att omfamna sina naturliga drag och att vara stolt över den man är. Det här är jag och det är min styrka. Jag tyckte att det var viktigt att göra en naturlig look för att uppmuntra till det naturliga, och att vi är fina precis som vi är.
Eye am confident: Jag är självsäker och tror på mig själv. När jag själv vill känna mig extra stark och självsäker så sminkar jag mig med sotade ögon och matchar det med ljusa läppar. Jag vill att ögonen ska utstråla min självsäkerhet.
Eye am ambitious: Att vara ambitiös för mig är att våga och att kämpa för sina mål. Med en eyeliner adderar man en känsla av ambition och styrka och det ger mig mod att fortsätta. Jag ville skapa en look där ögonen pratar för sig och resten av sminket utstrålar elegans.
Vilken av Eye Am lookerna är din personliga favorit och varför?
– Det måste nog vara Eye Am Confident. Jag kände mig vacker i alla mina looks men med just mörka sotade starka ögon kände jag mig oåtkomlig.
Vilket är ditt absolut främsta ”skönhetshack” när du skapar en look?
– Att gå på feeling! Jag planerar sällan min sminkning utan tar det allt eftersom vilket gör allting mycket roligare. Ibland kommer det in en blå eyeliner, röda läppar eller orange rouge, vilket gör variationen väldigt rolig.
Vilka är dina favoritprodukter från L’Oréal Paris?
– Jag älskar ju Bambi Mascaran och den passar mig perfekt både till fest och vardag! True Match foundation är även den alltid en go-to och en ny favorit som jag ofta har med i mina looks numera är Le Liner.