GALA magasin
You Are Reading
Magnus Uggla gör ”Johnny the Fucker” på Stadsteatern
0
Musik & Teater

Magnus Uggla gör ”Johnny the Fucker” på Stadsteatern

Magnus Uggla

Magnus Ugglas nyskrivna monolog ”Johnny the Fucker” är baserad på hans senaste bok med samma namn. Ensam på Lilla scenen på Kulturhuset kommer han att bjuda på en personlig föreställning i regi av Sara Giese.


Nyckelromanen Johnny the Fucker kom ut i augusti och kretsar kring en turbulent tid i Magnus Ugglas liv. 1978 befinner han sig i en karriärmässig svacka och i ett desperat ögonblick tackar han ja till att ställa upp i Melodifestivalen med låten Johnny the Rocker. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och tveksamma idéer från skivbolaget. Vad som skulle bli hans nästa stora genombrott blir istället en rejäl flopp med en svidande sistaplacering 1979.

För regi och scenografi står Sara Giese med stora framgångar på Stadsteatern exempelvis Apatiska för nybörjare. Hon har även gjort flera uppsättningar på Dramaten och Uppsala Stadsteatern.

– I samband med utgivningen av mitt ”litterära mästerverk”, Johnny the Fucker, kom idén upp att framföra boken som en monolog. I samma veva fick Stadsteatern ett avhopp och behövde fylla Lilla scenen med något. Tiden är visserligen knapp, bara några veckor för att repa in texten, men vadå, jag är inte den som bangar. Så den 10 november kör vi. Jo just det, regissören vill tydligen att jag skall spela piano också … men det kommer inte att hända, säger Magnus Uggla.

Magnus Uggla
Magnus Uggla gör den nyskrivna monologen ”Johnny the Fucker” på Kulturhuset Stadsteatern med start 10 november.

Foto: Matilda Rahm

Affischbild: Lars Sundh