Rom, ost och marmelad Kan det vara lyxigare? Några härliga ostar, kex och en lyxig flaska rom. Hemlagad marmelad med färska fikon och med samma rom som är i glaset är ett måste. Och du lagar den på en kvart. Receptet är gjort för tidningen Icakuriren och där hittar du flera av mina recept.
Till 4 pers
Tid 25 minuter + tid att kallna
8 färska fikon
1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl råsocker
3 msk planatation / planterayrom
Gör så här
1. Skär frukten i små bitar och lägg dem i en liten panna. Tillsätt vatten. Koka under lock ca 10 minuter, tillsätt lite mera vatten om det behövs.
2. Ta pannan från värmen och strö över de båda sockersorterna. Blanda. Koka utan lock på ganska hög värme tills marmeladen tjocknat, 5–10 minuter. Blanda i rom och låt koka upp under omrörning. Låt kallna.
Följ gärna mig på instagram @tastybylenasoderstrom
Och kika gärna på @plamterayrum för mera inspo.