GALA magasin
You Are Reading
Lyxiga croissanter!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Lyxiga croissanter!

Visst är de läckra, de vaniljricotta och jordgubbsfyllda croissanterna med balsamicosirap? De kommer från min nya, 21-a kokbok som heter Det godaste till grillat!  Den åkte till tryckeriet i fredags och kommer ut i april.

Jag vill gärna bjuda dig på några smakprov ur boken redan nu. Och tånkte att du kanske vill servera de här croissanterna redan imorgon till söndagsfrukost.  De passar så fint ihop med ett glas mousserande eller med en kopp nybryggt kaffe!

Får du inte tag i fina jordgubbar (i väntan på svenska får de importerade duga), kan du byta ut dem mot färska hallon eller blåbär. Balsamicosirap kan du göra själv eller köpa färdig.

Så enkelt, så gott och så vackert!  Trevlig helg!

PS Om några dagar ska jag bjuda på rostade morötter på pesto-och yoghurtbädd. Håll gärna utkik!

Croissanter med vaniljricotta och balsamicosirap

4 croissanter

Fyllning

1 ask ricotta

1-2 msk florsocker

1 tsk vaniljpulver

1/2 liter jordgubbar, rensade

Sirap

1/2 dl balsamvinäger

1/2 dl honung

Till garnering

myntablad, grovhackade

Mät upp ingredienserna till sirapen i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter. Låt kallna.

Dela och grilla croissanterna.

Blanda riccotta, florsocker och vaniljpulver. Bred ricottan på croisssanterna. Toppa med skivade bär och ringla över balsamsirapen.  Garnera med mynta.