GALA magasin
You Are Reading
Livskriser och barnlängtan i Viaplays nya serie ”Meningen med livet”
0
Film & TV

Livskriser och barnlängtan i Viaplays nya serie ”Meningen med livet”

Meningen med livet

Celie Sparre spelar en karaktär som inte vill något hellre än att få barn. Helena af Sandeberg hennes syster, som vantrivs med livet som trebarnsmamma. Inspelningarna är redan igång för det kommande Viaplay-originalet Meningen med livet – ett varmt humordrama med Ulf Stenberg, Hannes Fohlin, Göran Ragnerstam och Chatarina Larsson i övriga roller.

Viaplays nya originalserie ”Meningen med livet” är en varm, men samtidigt mörk, humoristisk dramakomedi om systrarna Alva (Celie Sparre) och Ellen (Helena af Sandeberg) och deras familjer. Alva, som är tillsammans med pojkvännen Nico (Hannes Fohlin), vill inget hellre än att få bli mamma, problemet är bara att det inte går. Ellen vill inget hellre än att slippa vara mamma, men hon har redan har tre barn tillsammans med sin make Alex (Ulf Stenberg).

– Det är så varmt berättat, om systerskap, familjeband, längtan efter barn, kärlek och sökandet efter vilket liv man vill leva. För det är ju inte alltid så lätt att veta, säger Celie Sparre.

– När jag läste manuset första gången kände jag bara ”JA!”. Ellens känsla av att ha tappat bort sig själv i allt det som barn och familj innebär tror jag väldigt många kan känna igen sig i. Jag kan det definitivt, säger Helena af Sandeberg.

Skaparna bakom serien har utgått från sina egna liv när de skrivit Meningen med livet. Maria Nygren är trebarnsmamma och sliter med att få allt att gå ihop. Tove Eriksen Hillblom har länge kämpat med IVF och att möta omgivningens blickar och frågor om barnlöshet. Meningen med livet tar sig an komplexiteten kring kvinnlighet, med ambivalensen till mammarollen eller vad som händer med en kvinnas självkänsla om hon är infertil.

– Meningen med livet, enligt samhället i alla fall, är att skaffa barn. Sedan är man klar. Eller? Det är ändå upp till en själv i slutändan att definiera sig själv, vem man är och vad som är poängen med allt. Den här serien har utvecklats till något som innehåller flera lager av allmänmänskliga och eviga problem; att försöka hitta sin plats i livet, att vilja passa in och att vara lyckad, säger skaparna Tove Eriksen Hillblom och Maria Nygren.

Inspelningen har precis startat i Stockholm och premiären är planerad till hösten 2022 på Viaplay.

– Föräldraskap och ofrivillig barnlöshet är viktiga ämnen som jag tror kommer att träffa många rakt i hjärtat oberoende av livssituation. Meningen med livet ger en stark inblick i svårigheterna med båda på ett underhållande och verkligt sätt och jag är övertygad om att det kommer att finnas hög igenkänning hos våra tittare säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Meningen med livet har en stjärnspäckad rollista med Celie Sparre (Det som göms i snö), Helena af Sandeberg (Deg), Ulf Stenberg (Älska mig), Hannes Fohlin (Två systrar), Chatarina Larsson (Tunna blå linjen), Göran Ragnerstam (Harmonica), Johan Jonason (Snabba cash), Nora Rios (Heder), Jonatan Rodriguez (Bonusfamiljen) och Madeleine Martin (Dystopia).

Mening med livet är en FLX Production som produceras av Sussan Treshow och regisseras av Eddie Åhgren (Solsidan, Bonusfamiljen). Serien i åtta delar väntas ha premiär på Viaplay hösten 2022.

Foto: Johnnny Wohlin