GALA magasin
You Are Reading
Då börjar nya säsongen av ”Masked Singer Sverige”
0
Film & TV

Då börjar nya säsongen av ”Masked Singer Sverige”

Masked Singer 2022

Äntligen är tittarsuccén Masked Singer Sverige tillbaka med en andra säsong spektakulära masker och hemliga sångare. David Hellenius leder programmet och har med sig panelen bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai. Masked Singer Sverige har premiär den 25 mars på TV4 och TV4 Play.

—Det blir den svåraste, galnaste och roligaste tävlingen någonsin, säger David Hellenius.

David Hellenius

Tolv nya masker har skapats och tolv nya kändisar står redo för att ge sig in i leken. De tävlande ställs mot varandra i battles med målet att charma publiken för att få behålla sin hemliga identitet så länge som möjligt. Det är publiken tillsammans med panelen som avgör vem som går vidare.

Maskerna delas in i två grupper

De tolv maskerna delas upp i två grupper med sex tävlande i varje grupp. Varannan vecka tävlar grupp ett och varannan vecka grupp två. Den mask som får minst röster måste visa sitt ansikte och lämna programmet. När det återstår tre masker från varje grupp slås grupperna ihop i avsnitt sju.

Final med tre masker

Efter att ytterligare en mask får lämna programmet återstår i åttonde avsnittet fem deltagare som tävlar om de tre åtråvärda finalplatserna. Finalen går av stapeln den 20 maj och då koras vinnaren i Masked Singer Sverige 2022.

Panelen som består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai ska klura ut vilka det är som döljer sig bakom maskerna.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren säger så här:

— Masked Singer var absolut ett av förra årets ljuspunkter för mig! Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna! Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna! Älskar också att ALLA blir så engagerade i programmet! I år känns det som att vad som helst kan hända! Frågan är om det finns en Wahlgren med i år också tro…?!

Svenska folket gissar

Under hela säsongen kommer gissningsleken pågå på Masked Singer Sveriges Instagram-konto @maskedsingersverige där alla kan vara med och gissa. Den första personen som gissar rätt där kommer uppmärksammas både på sociala medier och i själva programmet. På kontot släpps också nyheter, ledtrådar och exklusivt material.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4