GALA magasin
You Are Reading
Livets underbara pussel eller ”konsten att leva”!
0
Blogg - Therése Neaimé

Livets underbara pussel eller ”konsten att leva”!

Livets underbara pussel eller ”konsten att leva”!
Fredag. Jobb under dagen, sedan musikvideoinspelning i den vackra Vasaparken för att sedan avslutas kl. 20.00 med live konsert på en utav våra större kryssningsfartyg. Lite galet schema, ja men också så fantastiskt härligt med dagar fulla av kreativitet och liv.

Glamoröst i sig kan tyckas men ville därför också dela med mig lite och försöka beskriva logistiken bakom det hela. Inte alltid ett helt enkelt uppdrag som ensamstående mamma. Kanske har ni hört uttrycket, ”kvinnor är så bra på att ha många bollar i luften samtidigt”. Ett uttryck som får mig att små le lite. Vilken underdrift. Haha. Själv känner jag mig ibland som en bläckfisk och jag är säker på att många fler känner igen sig. Och ni skulle säkert ha förstått vad jag menar med precis detta om ni hade hängt med som en fluga på väggen under gårdagens planering.

Fredag – musikvideoinspelning i Vasaparken. Tanken är att passa på att filma medan den vackra snön fortfarande målar det vackraste av vinterlandskap i vår fina stad. Den nya singeln handlar om just ”Konsten att leva” och vad kunde väl då vara ett lämpligare tema än just följande tänkte vi!? Om konsten att leva här och nu. Konsten att ta sig tid och leka. Konsten att tillexempel ställa sig på ett par skridskor för första gången som 2,5 åring. Och vad kunde väl också vara ett härligare tillfälle än att fånga just detta ögonblick på film. Vet att jag nämnt det tidigare men den där viktigheten i att faktiskt ta till vara tillfällena när de ges. Att lära sig att känna igen ”vad jag kommer att ångra sedan om jag inte gjorde nu”. Detta var just ett sådant tillfälle hur späckat det än kunde kännas i förberedelsernas hetta.

Sagt och gjort. Gårdagen bestod av följande. Jobb 9-14.30. Till förskola och skola för hämtning direkt efter jobbet. Ner på stan med 8-åriga dottern för lite kompletterings shopping. Lycklig lilltjej studsande vid min sida längs hela Drottninggatan. Inhandling av jacka i neonfärg stl. 128 samt mössa. Kappa till ”mamma” och diverse annat inför morgondagens filmning. Hem. Middag till samtliga. Städning av lägenheten med vänsterhanden (eftersom det måste vara extra fint när barnvakten kommer i helgen. The things we do! ), samtidigt som jag hade ett utav mina konsultsamtal i andra örat. Efter det ner och hämta de små resväskorna i källaren. Packa allas väskor inför helgens spelning då även de större barnen får hänga med. En tidig sportlovsaktivitet. 48h. Kul. Man får passa på. Tillbaka till morgondagens inspelning. Packa skridskor till alla tre barnen. Hjälmar, sockor, överdragsbyxor etc etc. Några av er förstår säkert vad jag menar. En million små detaljer. Vid kl. 21, det mesta packat. Sätter mig i soffan i 5 min för kort reflektion. Kommer då på att jag faktiskt glömt bort mig själv. Händer rätt ofta. Vad var det jag skulle ha på mig nu igen? Haha. Plockar ihop jeans och tröja. Blir bra! Enkelt och funkar alltid. Tror sedan för en kort sekund att nu är väl allt under kontroll innan dags för läggning. Det är då min son på 11 år kommer på att; – ja just det vi har ju ”pyjamasdag” på skolan imorgon. – Vi med; säger Nikki min 8-åring. Snabbt iväg till 7 eleven för diverse snacks inköp. Inte tveka. Bara köra. Hemma igen. Packa ner pyjamasar. Vika lite tvätt. Genomgång med fotografen inför imorgon. Byte av kläder. Packa lite mer. Byta blöja på minstingen. Godnattsaga. Alla i säng vid 22. Puh. Haha… jo då.

När tystnaden lagt sig ligger jag där i mörkret och lyssnar på det vackraste av ljud, nämligen barnens sovande andetag. Jag ler för mig själv där i tystnaden när en utav de finaste av meningar dyker upp i mitt huvud. En mening som jag under kvällens diverse aktiviteter överhört när min dotter pratat med en av sina kompisar över FaceTime; – Min mamma sjunger förstår du och det är så bra för då får vi följa med på en massa roliga saker jag och mina syskon.

Då vet jag precis varför jag gör allt detta. För drömmen om att alltid fortsätta utvecklas. För att fortsätta visa barnen att allt är möjligt. För vikten av att alltid gå den där extra milen.

Idag blir det musikvideoinspelning ”Konsten att leva”. Och vad kunde väll vara mer träffande än gårdagens pussel? Jag hoppas bara att jag idag inte bryter ryggen i mina försök att få minstingen på 2,5 år att stå på sina skridskor för första gången och samtidigt försöka se lite snygg ut. Haha. Släpper det sistnämnda! Wish me good luck!

Önskar er alla en fabulös fredag!! Kärlek från oss! By the way, ni hittar oss i Vasaparken om ni har vägarna förbi och vill bli underhållna 😉

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."