GALA magasin
You Are Reading
Liselott Watkins Villa San Michele/ Anacapri verk på Millesgården
0
Blogg - Angelinas Upper East Side

Liselott Watkins Villa San Michele/ Anacapri verk på Millesgården

Axel Munthes Villa San Michele på Anacapri på ön Capri i Italien är min favoritplats. Denna magiska plats var Axel Munthes hem som han donerade till svenska staten med ett tydligt testamente. Hit kan man söka stipendium att få vistas, med motivationen att platsen använda för att arbeta. Min pappa Einar Jolin var ofta där och målade och min mamma Tatiana Angelini var där och sjöng och på så sätt vistades jag mycket där som barn. Axel Munthes hem visas dagligen i museet och i Café Oliv kan du avnjuta lätt lunch och den vackraste utsikten. Liselott Watkins har målat en serie inspirerat från ön som nu visas på Millesgården, tyvärr är alla tavlor privat inlånade från ägarna, så inget till salu, men årkalendrar med 12 tryck finns att köpa i musei shopen i ett begränsat antal, 200 st totalt.

Min kära väninna Kristina Kappelin intendent på Axel Munthes Villa San Michele och fotografen Kristian Schmidt

Liselott på ”villan” i trädgården, museets trädgård är vald till en av Italiens vackraste.

några av krukorna finna att köpa hos CF Hill

utanför museet och Alice inne i museet på Anacapri

jag i Cafe Oliv under ett porträtt på min mamma målat av min pappa på Anacapri