GALA magasin
You Are Reading
Kungligheternas klänningar & diadem på Nobelfesten
0
Kungligt

Kungligheternas klänningar & diadem på Nobelfesten

Äntligen är det dags för årets Nobelfest! På Nobelbanketten lyser kungligheterna ikapp med sina juveler och fantastiska klänningar. Här berättar vi mer om de gnistrande skönheterna och makalöst vackra klänningarna som de har valt att bära på festernas fest 2023.

Drottningen bär en syrenlila klänning med spetsprytt liv med swarowskikristaller. Till klänningen bär Drottningen Drottning Sofias diadem, örhängen och brosch ur Rosa ädeltopasgarnityret samt collier och armband i briljanter. Drottningen bär också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan samt en briljanterad agraff med miniatyrporträtt av H.M. Konungen.

Kronprinsessan bär en lila klänning i sidenduchesse. Till denna bär Kronprinsessan diadem, armband, brosch och örhängen ur Ametistgarnityret. Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan samt en briljanterad agraff med miniatyrporträtt av H.M. Konungen.

Prinsessan Sofia bär en klänning i svart taftsilke med lager av tyll. Midjan är dekorerad med tyllband av små rosor. Större taftsilkesrosor är placerade på midjebandet baktill. Till klänningen bär Prinsessan ett privat diadem, i dag monterat med smaragder. Därutöver bär Prinsessan en diamantbrosch ur de kungliga samlingarna samt privata smycken. Prinsessan Sofia bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan samt en briljanterad agraff med miniatyrporträtt av H.M. Konungen.

Foto: Swedish Press Agency